25. februar  2021. 17.35  | Izvor: Tanjug

U AmCam uprkos pandemiji umereni optimisti o razvoju

BEOGRAD -

Uprkos ulasku u drugu godinu pandemije, članice Američke privredne komore (AmCam) u Srbiji su umereni optimisti oko daljeg razvoja poslovanja, rečeno je na današnjoj generalnoj skupštini ove asocijacije.

Komora kao najvažnije preduslove za rast u ovoj godini ističe odlučniji napredak u institucionalnim reformama i to daljem unapređenju vladavine prava, zatim efikasnosti pravosuđa i borbi protiv korupcije.

Osim u ovim zahtevnim reformama, AmCam vidi prostor za unapređenje efikasnosti javne administracije kroz omogućavanje elektronskog komuniciranja sa svim organima, optimizaciji procedura, njihovoj digitalizaciji, kao i poboljšanju poreskih, carinskih i procedura iz oblasti deviznog poslovanja i zdravstva.

"Suzbijanje nelegalne trgovine na internetu, unapređenje ekoloških zakona i radno-pravnog zakonodavstva svakako ostaju visoko na listi prioritetnih reformi za bolji privredni ambijent", navodi se u saopštenju.

Upravni odbor ove asocijacije je nagrade HERO za ovu godinu dodelio lekarima - doktorki Vojislavi Nešković, vanrednom profesoru na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu i anesteziologu u Vojnomedicinskom centru Karaburma i doktoru Stevi Stanišiću, infektologu i anesteziologu u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu.

 

Tagovi