Crnogorki tužilac: Rat u Jugoslaviji počeo slično događaju danas u Tuzima 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

Specijalni državni tužilac Crne Gore, Milivoje Katnić, ocenio je danas da je rat u Jugoslaviji 1990-ih godina „počeo dešavanjima sličnim današnjim u Tuzima“ – opštini kod Podgorice.

U Tuzima su žitelji danas protestovali zbog epidemiološke zabrane rada ugostiteljskih lokala i otvorili ih, a saobraćaj je uspostavljen tek posle višesatne blokade.

Tužilac im je poručio da „prati situaciju“ i da će „svi trpeti posledice nepropisne situacije“.

„Rat u Jugoslaviji je počeo dešavanjima koja liče na današnja u Tuzima“, ocenio je Katnić i dodao da se „ipak nada da do toga neće doći“.

Premijer Zdravko Krivokapić izjavio je danas da nikome neće dozvoliti „hajdučiju“.

Protestujući na čelu s predsednikom Opštine, Nikom Đeljošajem, građani danas nisu dozvolili policiji da zatvori lokale koji su jutros otvoreni urkos zabrani zbog epidemije, i mnogi su sedeli u baštama lokala.

Đelješaj je potom rekao će se građani razići, ali će ugostiteljski objekti nastaviti da rade. Dodao je da je to privremeno rešenje i najavio razgovor s predstavnicima Vlade.

U okviru strožih Crnoj Gori donetih u sredu, od danas su zatvoreni lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru gde je išao veliki broj građana Podgorice jer su tamo ugostiteljski objekti zatvoreni.

Predsednik Opštine Tuzi je u sredu ocenio da je protivepidemijska mera zatvaranja lokala u tom mestu „politički motivisana“. Većina među tamošnjih oko 5.000 stanovnika su Albanci, Bošnjaci i muslimani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari