SDA Sandžaka osudila ponašanje u Skupštini Novog Pazara 1Foto: S. Župljanin

SDA Sandžaka najoštrije je osudila jučerašnje događaje u Skupštini grada Novog Pazara.

Partija Sulejmana Ugljanina apelovala je na sve odbornike da u međusobnim odnosima poštuju dostojanstvo sagovornika i najvišeg predstavničkog organa vlasti u gradu.

„Izazivanje sukoba između Bošnjaka i urušavanje dostojanstva svih izabranih predstavnika u Sandžaku, posledica su delovanja šovinističkog režima, koji u razjedinjenim Bošnjacima i Bošnjacima bez samopoštovanja nalazi priliku za ostvarivanje svojih interesa“ – navodi se u saopštenju SDA Sandžaka i pozivaju se svi politički subjekti da „umesto svađe, vređanja i ostalih nedoličnih postupaka“ svoje delovanje usmere ka rešavanju problema građana u Sandžaku.

Odbornik te stranke u novopazarskom gradskom parlamentu Ahmedin Škrijelj ocenio je da su „rečnik i maniri ulice ušli u Skupštinu“.

– Odgovornost snose Sandžačka demokratska partija (SDP) i Stranka pravde i pomirenja (SPP), jer su ugled i dostojanstvo Skupštine, jučerašnjim događajima, apsolutno narušeni  – rekao je Škrijelj i dodao da može samo da se nasluti šta su razlozi za jučerašnje događaje, mada je evidentno „da se već duže vreme, na društvenim mrežama, ove dve političke strukture, bliske Vučićevom režimu, sukobljavaju oko toga ko će mu biti bliži“.

SDA Sandžaka je opozicija u Skupštini Novog Pazara sa devet odborničkih mandata, bez obzira što sa vladajućom SDP ima potpisan Strateški sporazum o saradnji, koji podrazumeva zajedničko učešće u vlasti na lokalnom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari