Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 25. 2. 2021.

| Kultura

Počinje snimanje filma "Trag divljači" – Niš jedna od lokacija

Autor:T. T.Izvor:Južne vesti
Miki Manojlović
Predrag Miki Manojlović među glavnim ulogama; foto: T. T.

Priča o ambicioznom novinaru koji otkriva mrežu skrivenih porodičnih tajni i komunističkih zločina, izveštavajući o ubistvu u Jugoslaviji krajem sedamdesetih godina, radnja je filma Trag divljači čiju režiju i scenario potpisuje Nenad Pavlović, a produkciju Miloš Avramović. Među glavnim ulogama našli su se Radivoje Bukvić, Nada Šargin i Predrag Miki Manojlović, a ekipa će u Nišu provesti pet nedelja snimanja.

Scenario filma je, kako navodi Pavlović, bazirao na književnim junacima iz nekoliko romana njegovog oca, nekadašnjeg reditelja i književnika Živojina Pavlovića. 152275857_791331414828973_2350717437193698242_n Radivoje Bukvić u ulozi istraživačkog novinara; foto: T. T.

To su motivi, radnja je smeštana u Jugoslaviju krajem 70-ih godina , nekoliko godina pred Titovu smrt i to je jedna priča sa istorijskim konotacijama i porodičnim dramama – ističe Pavlović.

U Nišu će snimanje trajati pet nedelja, kaže producent Avramović, a razlog što će grad na jugu Srbije biti centar dešavanja je prethodno iskustvo koje je imao prilikom snimanja Južnog vetra, ali i što je to kraj koji je voleo i inspirisao Živojina Pavlovića.

Oduševljen sam celim ovim krajem ovde, snimali smo "Južni vetar" 6 nedelja. Mislim da je ovaj kraj idealan, mislim da zaista ovo može da bude dobra destinacija ne samo za naše filmske ekipe već i za strane filmske ekipe. Mislim da možemo da dobijemo pored Beograda još jedan veliki centar na jugu za snimanje filmova - navodi Avramović.

Snimanje filma kreće početkom marta, a među gavnim ulogama jeste perspektivni istraživački novinar Jugoslav, koga tumači Radivoje Bukvić. On otkriva skrivene porodične tajne i komunističke zločine prilikom izveštavanja o ubistvu u Jugoslaviji.

Radnja filma se odvija u izmišljenom gradu Vranovcu u istočnoj Srbiji, u 1979. godini. Glavni likovi su Jugoslav, ambiciozni novinar u državi koja strogo kontroliše medije i ostavlja malo prostora za istraživačko novinarstvo, kao i Blagoje, potpukovnik UDBE pred penzijom. Putevi im se ukrštaju kada brutalno ubistvo u srpskoj varošici potrese jugoslovensku javnost. Obojica odlaze da istraže slučaj iz različitih pobuda – opis je radnje filma.

151990288_1787752144898293_4803416861812303557_n Pet nedelja će filmska ekipa snimati u Nišu; foto: T. T. Za svoj lik Bukvić ističe da je to novinar koji pokušava da istraži velike priče, a ne, kako je rekao, neke male senzacionalističe priče koje služe da popune vreme. Lik Blagoja igra Predrag Miki Manojlović, a on ga upisuje kao čoveka koji ima više problema i talenata, kao prvoborca i nekog ko je bio u ratu, pa nastavlja na veoma visokoj fuknciji Službe državne bezbednosti.

Ovaj film je izvrstan između ostalog zato što ima mnogo nivoa. Ima društveni nivo, politički nivo i ima intimni. Što je najvažnije ima intimnu ozbiljnu porodičnu dramu – kaže Manojlović.

Uloga Blagojeve ćerke, koja je u seriji po zanimanju doktorka, pripala je Nadi Šargin.

Moj lik je jako intrigantan, jako lep i zahvalan za igranje. Ona je i fatalna i jaka i svoja i bezobrazna i ima te gene tih žestokih muškaraca u sebi i brata i oca, koji svako na svoj način žele da promene svet – ističe Šargin.

Glumačku ekipu čine i Uliks Fehmiu, Milena Pavlović, Srđan Žika Todorović i drugi. Pored Niša, film će se snimati i u Zaječaru i Knjaževcu, a poslednje nedelje u Beogradu.

Trag divljači se realizuje uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, Filmskog centra Srbje, Telekoma Srbije, Pokrajinskog sekretarijta za kulturu Vojvodine, kao i Potprograma MEDIA u okviru programa "Kreativna Evropa" za podsticaj razvoja evropskog audiovizuelnog i multimedijalnog sektora.

Gledaoci će imati prilke da pogledaju novo ostvarenje početkom naredne godine, kada se očekuje premijera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • kulturna

    17:01 // 25. 2. 2021.

    Pa bravo za kulturu,za film.Dobrodošli u moj grad kome je ovo i te kako potrebno u ova teška vremena.Nadam se da će biti mesta i za niške glimce.

    • Razbibriga

      20:18 // 25. 2. 2021.

      Nada umire poslednja ! Doduse, mogli bi da budu statisti, jer je vecina smiranata !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: