ČUDO U SELU JELAKCI KOD ALEKSANDROVCA: Krava Mara otelila tri muška teleta, pogledajte ih! (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

Tri odjednom

ČUDO U SELU JELAKCI KOD ALEKSANDROVCA: Krava Mara otelila tri muška teleta, pogledajte ih! (FOTO)

Srbija -

Goma kaže da je ovo retkost na našim prostorima i da ovaj slučaj obećava dobru i berićetnu godinu, a krava je kao nagradu dobila omiljenu poslasticu - čokoladu

U ataru sela Jelakci, zaseoku Duboke u opštini Aleksandrovac poljoprivrednik Dragomir Goma Živanović ima razloga za slavlje i zadovoljstvo. Njegova krava Mara otelila je tri muška teleta.

krava i telad
foto: Privatna Arhiva

Domaćin Goma priča za Kurir da se iznenadio kada je tokom telenja posle prvog teleta krenulo i drugo.

krava i telad
foto: Privatna Arhiva

- Dok sam stao da namirim ova dva mala teleta, primetio sam da je krenulo i treće tele što me je zbunilo, ali i uplašilo. Sva tri teleta su odmah stala na noge i odlično napreduju - zadovoljno je pričao Živanović.

Goma kaže da je ovo retkost na našim prostorima i da ovaj slučaj obećava dobru i berićetnu godinu. Junakinja priče krava Mara kao nagradu dobila je omiljenu poslasticu, čokoladu.

krava i telad
foto: Privatna Arhiva

U planinskom selu Župa ima sve manje stanovnika, a mladi se retko upuštaju u stočarsku proizvodnju, te je sve manje stada ovaca i krava. Goma kaže da je nekada svako domaćinstvo u selima Ploča, Rokca, Jelakci imalo nekoliko krava i minimum deset ovaca, a danas je ta slika potpuno drugačija. Slika praznih i zapuštenih pašnjaka je vidljiva svakog dana. Svi meštani su se okrenuli proizvodnji malina i krompira.

(Kurir.rs/ Aleksandra Kocić/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track