Skupština slobodne Srbije: Godišnjica profesionalne i stručne neodgovrnosti u Srbiji 1Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Skupština slobodne Srbije podseća na godišnjicu profesionalne i stručne neodgovornosti u Srbiji s početka pandemije Covid-19 i poziva na konferenciju za novinare koja će se održati u petak, 26. februara u 12 časova ispred Ministarstva zdravlja u Nemanjinoj ulici.

Kako navode, iako se svet uveliko pripremao za pandemiju, iako su prve žrtve koronavirusa već bile prijavljene širom sveta, naši političari i stručnjaci tačno pre godinu dana održali su sramnu konferenciju za novinare na kojoj su se ismevali opasnosti, pozivali na razbribrigu i šopinge i demonstrirali neverovatno odsustvo odgovornosti prema sopstvenom stanovništvu.

Još jednom su nam pokazali da su politički izbori, pobeda vladajuće stranke i kontrolisanje javnosti mnogo važniji od ljudskih života, kažu u Skupštini slobodne Srbije i pitaju koliko vredi život u Srbiji. Vremenska distanca od godinu dana, hiljade preminulih građana i stotine preminulih lekara i medicinskih radnika, pokazuje da su, za ovaj režim i ovakvu vlast, svi građani Srbije samo brojevi na glasačkim listićima, bez ljudskog lika i bez ikakvih prava.

Na konferenciji koja se organizuje da se obeleži Dan političke i stručne neodgovornosti kako bi pamtili nebrigu države za sve nas, novinarima će se obratiti prof. dr Zoran Radovanović i dr Rade Panić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari