Najnovije vesti
Kultura
Nagrada Dobričin prsten biće uručena Petru Božoviću u subotu u Narodnom pozorištu

Nagrada Dobričin prsten biće uručena Petru Božoviću u subotu u Narodnom pozorištu

Glumačka nagrada Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2020. godini – Nagrada Dobričin prsten – biće dodeljena laureatu Petru Božoviću na svečanosti u subotu, 27. februara u 13 sati, u foajeu scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Petar Božović Foto: z. lončarević / RAS Srbija
Petar Božović

Petar Božović je 33. laureat ovog visokog staleškog priznanja.

Nagrada se sastoji od zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića (izrada Zlatare Jokić, Beograd) i od unikatne oslikane diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića).

U konkurenciji za Nagradu bilo je 13 istaknutih glumica i glumaca: osim dobitnika, nominovani su i Nebojša Dugalić, Gordana Đurđević Dimić, Radmila Živković, Miodrag Krivokapić, Miodrag Krstović, Žarko Laušević, Branislav Lečić, Aleksandar Mihailović, Lazar Ristovski, Zijah Sokolović, Saša Torlaković i Tihomir Stanić.

Sedmočlani Žiri odluku je doneo 18. 12.2020. godine, tajnim glasanjem i to većinom glasova, a radio je u sastavu: Mirjana Karanović, prethodni dobitnik, Svetlana Bojković, jedna od prethodnih dobitnika, Vida Ognjenović, predsednik Žirija, Boris Isaković, Goran Marković, Vojin Ćetković i Dragan Bjelogrlić.