Mikel Hansen (©Reuters)
Mikel Hansen (©Reuters)

Hansen protiv skandinavske legije u Flenzburgu, Seged u naletu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 13:46

Danas na programu pet mečeva Lige šampiona za rukometaše. Derbi se igra na Baltiku gde stižu pariski Miloneri sa strašnim danskim bombarderom. Lider Grupe A Kjelce gostuje u Segedinu

Grupna faza Lige šampiona za rukometaše bliži se kraju. Prva faza elitnog takmičenja izgubila je na draži posle odluke Evropske rukometne federacije (EHF) da svih 16 timova nastave takmičenje u nokaut fazi. Bilo je mnogo odloženih mečeva, pa je doneseno ovo solomonsko rešenje. Do kraja timovi će igrati samo za što bolji plasman, ali tek narednog meseca očekuje se prava uzbuđenje na rukometnim terenima širom Starog kontinenta.

Danas je na programu pet mečeva u Grupama A i B. Osim duela u Zagrebu gde dolazi Vesprem (20.45), u ostala četiri bi trebalo da gledamo neizvesne duele. Mađarski tim, za koji igraju srpski reprezentativci Petar Nenadić i Vladimir Cupara, apslutni je favorit protiv hrvatskog šampiona koji je jedini tim koji nema ni bod u dosadašnjem toku takmičenje. Na klupi Zagreba počeo je sezonu Igor Vori, a li je brzo smenjen. Stigao je Vlada Šola, ali se i on kratko zadržao na klupi nekadašnjeg šampiona Evrope.

Izabrane vesti

Zagrepčani su prošle nedelje dobili i trećeg trenera. Na užarenu klupu seo je Ivica Obrvan, novi selektor Bosne i Hercegovine. Vesprem bi sa bodom osigurao drugo mesto u Grupi A pred osminu finala Lige šampiona. Neprikosnovena je Barselona sa svih 13 pobeda.

Derbi dana je meč Flenzburga i Pari Sen Žermena na Baltiku (20.45) u Flens areni. Nemački vicešampion se bori za prvo mesto u Grupi A. Pariski Milioneri su vezali pet pobeda u Ligi šampiona, pa i oni mogu da ugroze trenutnog lidera Vive Kjelce.

Domaćin je prava skandinavska kolonija, skup danskih, norveških i švedskih reprezentativaca. S druge strane, sve u igri Parižana zavisi od Mikela Hansena koji se u junu 2022. godine vraća u otadžbinu u redove Olborga. Danski bombarder je sa 65 golova drugi strelac takmičenja. Trenutno, ima gol manje od krila Nanta Valera Rivere. U prvom delu sezone u Parizu, Flenzburg je napravio malo iznenađenje pobedivši domaćina sa 29:28.

Lider Grupe A Kjelce imaće težak zadatak u Segedinu. Mađarski vicešampion je tim koji je imao najveći problem sa zaraženim igračima u prvom selu sezone. Sada su se svi oporavili. Seged ima tri uzastopne pobede. Tim Bogdana Radivojevića ima ulogu blagog favorita protiv poljskog šampiona. Najbolji igrač gostiju je španski desni bek, Aleks Dujšebajev, sin trenera tima, legendarnog asa Talanta. Levoruki bombarder je sa 64 pogodaka treći strelec takmičenja.

Titulu iz prošle sezone brani nemački Kil koji je krajem prošle godine u Kelnu slavio u finalu protiv Barselone.


tagovi

EHF Liga šampionaMikel HansenRK PSŽRK KjelceRK FlensburgPik SegedSegedRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara