POBUNA U TUZIMA: Đelošaj odbija da zatvori kafiće, Abazovića i Krivokapića pozdraviće albanskim i zastavama tzv. Kosova (VIDEO)
Foto: Kurir

Građani na ulicama

POBUNA U TUZIMA: Đelošaj odbija da zatvori kafiće, Abazovića i Krivokapića pozdraviće albanskim i zastavama tzv. Kosova (VIDEO)

Crna Gora -

Svi ugostiteljski lokali u Tuzima su jutros otvoreni uprkos merama crnogorskog Ministarstva zdravlja za suzbijanje korona virusa. Okupljeni građani koje prevodi predsednik opštine Nik Đelošaj ne dozvoljavaju policiji da priđe i da ih zatvori.

"Pozvaću gradjane da pruže otpor ovom dešavanju. Blokiraćemo međunarodni put. Ovo je odmazda premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića jer sam ih prozvao zato što nisu čestitali dan državnosti Kosova. Čekamo premijera da objasni zašto smo diskriminisani", rekao je Djelošaj novinarima.

On je sinoć objavio da će svi ugostiteljski objekti u toj opštini u četvrtak biti otvoreni jer je odluka o zatvaranju, kako je ocenio, politički motivisana.

U okviru strožijih mera koje su juče donete u Crnoj Gori, od danas se zatvaraju lokali u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Nadležni su između ostalog odlučili da zabrane rad ugostiteljskih objekata u Tuzima i Danilovgradu iako u tim opštinama nije veliki broj obolelih. Prethodnih dana veliki broj gradjana Podgorice je išao u te opštine, koje su blizu, jer su u Podgorici zatvoreni ugostiteljski objekti.

Na pitanje zašto smatra da je reč o političkoj odluci, Đeljošaj je jutros za RTCG kazao da ni u jednoj drugoj opštini koja ima isti broj obolelih nije doneta odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata.

"Nezvanično sam čuo da je odluka doneta jer deo gradjana Podgorice dolazi na kafu u Tuzima. To nije problem Opštine Tuzi, već institucija", rekao je Djeljošaj.

On tvrdi da odluka koju je doneo nije nezakonita i da je u skladu s ovlašćenjima predsednika opštine.

Tuzi, Crna Gora
foto: Printscreen Youtube/albert camaj

Đeljošaj je rekao policajcima da traži od njih da obaveste tužilaštvo da će, "ako se ovo nastavi", pozvati građane Tuzi da pruže otpor.

"Ova odluka je lična, kao osveta za postavljanje kosovske zastave. Nijedna opština iz prve grupe nije zatvorena, jedino smo mi izdvojeni iz prve grupe. Neprijatelji su oni koji se svete, a to su premijer Zdravko Krivokapić i potpredsednik Dritan Abazović. Krivokapić se sveti jer sam ga prozvao jer nije čestitao Dan državnosti Kosova", rekao je Đeljošaj.

Rekao je i da se boriti "protiv diskriminacije" i da svi budu jednaki.

"Neću dozvoliti da nas niko ponižava. Od juče ih zovem, ne žele da se jave i žele problem i da diskriminišu Tuzi. Ne može ovako da se ponaša niko prema građanima", rekao je predsednik Opštine.

Djeljošaj je još sinoć na svom fejsbuk profilu poručio da epidemiološka mera u toj opštini neće biti ispoštovana.

Đeljeljošaj pozdravio premijera CG zastavama AL i tzv. Kosova

Gradonačelnik podgoričke opštine Tuzi Nik Đeljošaj objavio je na svom fejsbuk profiu zastavu Albanije fotografiju zastava Albanije i zv. Kosova, postavljene u toj opštini.

"Pozdrav iz Opštine Tuzi za Vladu Crne Gore i premijera Zdravka Krivokapića!!!", napisao je Đeljošaj na albanskom i srpskom jeziku.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track