Mesina: Hteli smo Belinelija, ali nismo imali para

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.02.21. | 11:30

Trener najbogatijeg italijanskog kluba otkriio razlog zašto bivši NBA as nije stigao u Olimpiju

Povratak Marka Belinelija u Virtus nije izazvao histeriju kao povratak Pau Gasola u Barselonu, ali je u italijanskoj klupskoj košarci označen kao jedan od najvećih transfera u ovom milenijumu, naravno računajući i dolazak Milioša Teodosića u bolonjski klub godinu dana ranije. Tamošnji mediji prvo su posumnjali u istinitost ovakve vesti, a kada je Virtus potvrdio, pisali su naširoko i nadugačko o tome, dok pojedini i dalje nisu verovali da je, uz Danila Galinarija, Italijan sa najdugovečnijim NBA stažom izabrao da ode u Bolonju umesto u milansku Olimpiju koja ga je takođe želela i koja ima daleko veći budžet, u rangu najvećih u Evropi.

Šta se zapravo desilo, odnosno zašto je Belineli odlučio da prvi put bude učenik Saše Đorđevića, a ne Etorea Mesine koji mu je davao časove košarke u bolonjskom klubu tokom sezone 2001-2002?

Izabrane vesti

"Belineli se odliučio za Virtus, a mi nismo imali prostora u budžetu (za njega). Jednostavno nismo mogli da razmišljamo o njemu", kratak ali jasan odgovor dao je niko drugi nego italijanski stručnjak u emisiji "Sport klub" italijanskog kanala "Rete 7" i tako blago šokirao italijansku javnost koja je u neverici da milanski klub nije mogao da parira bolonjskom.

Belineli je sa Virtusom potpisao je trogodišnji ugovor vredan ukupno 5.000.000 evra, navela je skoro Gazeta delo Sport, čime je stao uz rame Teodosiću koji zarađuje 1.700.000 evra po sezoni...


tagovi

Etore MesinaVirtus BolonjaAleksandar ĐorđevićMArko BelineliMiloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara