Nikola Milenković (©AFP)
Nikola Milenković (©AFP)

Milenković prvi pik Marka Rozea u novom Dortmundu

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 11:19

Srpski štoper na ceni

Od priča da Mančester junajted priprema 35.000.000 evra, do toga da je Fjorentina već odbila deset miliona evra nižu ponudu Vest Hema, sve je jasnije da će Nikola Milenković biti među traženijim štoperima tokom predstojeće letnje transfer pijace.

Srpski reprezentativac odavno je na ceni među najvećim klubovima Evrope, ali je Fjorentina dosad vešto izbegavala ulazak u pregovore sa zainteresovanim stranama zbog visokih potraživanja za njegovu slobodu. Prvi čovek Ljubičastih Roko Komiso želi da i u budućnosti spreči odlazak pouzdanog štopera, ali kako pregovori o novom ugovoru još nisu doneli željeni rezultat, tako je interesovanje sa svih krajeva Evrope veće.

Izabrane vesti

NEDELJA: (2,55) Udineze (3,10) Fjorentina (2,90)

Posle Mančester junajteda i Vest Hema, sada se u vezu sa Nikolom Milenkovićem dovodi i Borusija Dortmund. Milioneri su već počeli da kuju planove za budućnost, za leto je dogovoren transfer Marka Rozea posle odličnog dvogodišnjeg rada u Menhengladbahu, a s dolaskom mladog trenera promeniće se slika kluba s Vestfalena. Uveliko se šuška o tome da bi Džejdon Sančo mogao da postane žrtva Rozeovog sistema i da bi se prodajom engleskog krilnog napadača stvorili uslovi za normalno funkcionisanje na tržištu, a kao prva meta pominje se upravo Milenković.

Izdanku Partizanove škole ugovor s Violom ističe na leto 2022. godine, pa je klubu iz Toskane sledeći prelazni rok poslednja šansa da na njegovoj prodaji zaradi ozbiljniji novac. U ovom trenutku se pominje da bi suma između 30.000.000 i 35.000.000 evra zadovoljila apetite ljudi iz Toskane, pogotovo ako ostane da se dve strane ne dogovore oko novog ugovora i pojačavanja finansijskih uslova na ime plate i bonusa.

Milenković od Fjorentine trenutno dobija tek 800.000 evra godišnje, što je daleko ispod njegove realne vrednosti. Viola je u ozbiljnim rezultatskim problemima i posle Đuzepea Jakinija i njegovog naslednika Ćezara Prandelija klub bi do kraja sezone mogao da dobije i trećeg šefa stručnog štaba u liku Mauricija Sarija. Milenković je poslednjih meseci imao i tu čast da nosi kapitensku traku Viole, ali sve je izglednije da će mu četvrta godina u klubu biti i poslednja. Nemački Skaj tvrdi da su Dortmundove namere ozbiljne, a ako Sančo zaista bude žrtvovan zarad finansijskog mira za dalji rad, otvoriće se realne mogućnosti da se uključi u trku sa Junajtedom i ostalim potencijalnim kupcima.



tagovi

Nikola Milenkovićletnji prelazni rok 2021Borusija DortmundFjorentina

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara