Iz nedeljnika NM

0

3D izložba (i knjiga) u SKC

Autor: NM

Izvor: Novi magazin

3D izložba (i knjiga) u SKC

Izvor: Naslovna strana

Izložba 3D ilustracija Ane Grigorjev (Beograd, 1974) u Srećnoj galeriji beogradskog SKC i predstavljanje knjige Beli jelen, koju je ilustrovala za Čarobnu knjigu, moći će da se pogleda u tom prostoru od 25. februara do 8. marta.

 

Postavka, koja je bila najavljena za kraj prošle godine, ali je, zbog situacije sa pandemijom izazvanom korona virusom, odložena, može se pogledati i virtuelno na http://www.facebook.com/comicfest i posredstvom www.skc.rs. Ova izložba donosi ciklus najnovijih radova Ane Grigorjev, jedne od naših najboljih i u domaćem izdavaštvu najzastupljenijih ilustratorki knjiga za decu. Mora se napomenuti da je njena izložba ovoga puta mali iskorak u formi sagledavanja i samog stvaranja ilustracije kao likovne forme. Naime, radi se 3D objektima, tematski rađenim kao ilustracije na pojedine teme iz literature za decu koji će, pored njenih najnovijih ostvarenja predstavljenih u plakatnoj formi, u većem delu biti zastupljeni na ovoj izložbi.

BELI JELEN: Malena i krhka, devojčica bez oca i majke, guščarica Anka, svakog dana izvodila je na pašu gospodareve guske. Nakon što od lovaca spase košutu, ostaje s njom u šumi. Razume jezik šumskih životinja i odrasta među njima. Ipak, kad god može, pomaže ljudima i postaje dobri šumski duh. Veliko slavlje zavladalo je šumi kad se u košutinom logu rodilo belo jelenče. Najsrećnija je Anka, koju sada zbog njene divne zlatne kose sada zovu zlatokosa. Beli jelen postaće njen nerazdvojni prijatelj sve do trenutka kada ona napusti šumu i vrati se ljudima kao vranjska kneginjica.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR