Napad je jedina opcija 1Foto: STARSPORT

Pobeda ili remi sa najmanje dva postignuta gola jedine su opcije za Crvenu zvezdu protiv Milana (prvi meč 2:2) u revanš meču šesnaestine finala Lige Evrope koji će se večeras igrati na „San Siru“ (21.00, RTS).

Ohrabreni remijem koji su sa igračem manje izborili pre nedelju dana crveno-beli su u Milano, kako kažu, otputovali s namerom da izbore prolaz u osminu finala.

Trener Dejan Stanković imaće najveće dileme u sastavljanju odbrane, a zbog deficita standardnih prvotimaca najverovatnije će biti primoran da se vrati na formaciju sa četiri umesto pet defanzivaca.

Stanković u revanšu neće moći da računa na levog beka Milana Rodića koji je na „Rajku Mitiću“ dobio dva žuta kartona, kao ni na Nemanju Milunovića koji je dobio jedan žuti, ali će ovaj susret morati da propusti zbog onih koje je sakupio još u fazi po grupama Lige Evrope.

Jedan od junaka prvog meča Mirko Ivanić ipak je otputovao u Milano iako je tokom vikenda na meču protiv Spartaka zadobio povredu mišića noge.

Za njega još uvek nije sigurno da li će biti spreman da bude starter ili će ipak sa klupe čekati svoju šansu.

Isto je i sa Aleksandrom Kataijem, koji je posle duge pauze ponovo u pogonu, pa je za očekivati da će ga strateg crveno-belih čuvati kao džokera i ubaciti u igru u slučaju nužde, odnosno eventualne potrebe za „jurenjem“ rezultata.

Kada se priča o startnih 11 srpskog prvaka dilema je i da li će u napadu započeti Italijan Dijego Falčineli ili strelac izjednačujućeg gola u Beogradu u zaustavnom vremenu Milan Pavkov.

Nije isključeno da bi Pavkov i ovaj put mogao da bude čuvan kao džoker za drugo poluvreme.

Dileme postoje i u veznom redu, mada je izvesnije da će ovaj put Seku Sanogo imati prednost u odnosu na Njegoša Petrovića.

Na bočnim pozicijama je siguran El Fardu Ben, a uz njega bi mogao da se nađe Filip Falko (zavisiće od procene zdravstvenog stanja Ivanića).

Gejlor Kanga nije briljirao u Beogradu, iako je postigao gol iz penala, ali zbog povrede Veljka Nikolića i nedostatka kreativaca na sredini njegov izlazak na teren ne bi trebalo da se dovodi u pitanje.

Ono oko čega Stanković ne bi smeo da ima dilemu to je napadačka igra, jer Zvezdi početnih 0:0 nikako ne odgovara.

Utisak je i da će uoči večerašnjeg meča mnogo veći pritisak biti na Milanu, koji će boriti ne samo sa rezultatskom krizom u koju je zapao poslednje dve nedelje, već i protiv tradicije.

Italijanski mediji upozoravaju da su „rosoneri“ sedam puta uzastopno ispadali u nokaut fazi evropskih kupova ukoliko nisu trijumfovali u prvom meču. Loš niz Milana započela je Specija (0:2) koja im je nanela prvi poraz posle okruglo godinu dana.

Potom su remizirali sa Zvezdom u Beogradu, a onda su prošlog vikenda doživeli debakl od gradskog rivala Intera (0:3), koji im sad na vrhu tabele Serije A beži četiri boda.

Dodatni problem za trenera Stefana Piolija predstavlja i to što već u nedelju dolazi utakmica protiv Rome koja takođe može biti ključna za plasman u italijanskom prvenstvu.

Mediji sa Apenina tvrde da Zlatan Ibrahimović ni ovaj put neće biti starter iako je Mario Mandžukić u Beogradu zadobio povredu zbog koje verovatno neće biti ni na klupi.

Napad „rosonera“ trebalo bi da predvodi Rafael Leao, koji je na „Mitiću“ ušao pred kraj i igrao po krilu.

Italijani tvrde i da Ibra neće biti čak ni druga opcija jer će ga Pioli čuvati za „Vučicu“, te će tako svoju šansu čekati mladi Brahim Diaz (21), napadač koji je u Milanu na pozajmici iz Real Madrida.

Trener Zvezde Dejan Stanković istakao je da su „rosoneri“ i dalje u prednosti.

– Milan je bez sumnje favorit, ali ne razmišljamo unapred o porazu. Da mi je neko rekao pre godinu dana da ćemo se boriti za prolaz u još jednu fazu Lige Evrope, da vodim ekipu u kojoj sam stasao sa klupe, ne bih mu verovao. Remi sa Milanom je mnogo značio mojim igračima, klubu i našim ljudima. Pogotovo, imajući u vidu da nismo odustali ni nakon što smo imali igrača manje – istakao je Stanković.

Kapiten Milan Borjan naglasio je da treba verovati u čudo na „San Siru“.

– Presudiće želja, verujem u ovaj tim. Verovao sam u poslednje četiri godine. Sve može da se desi. Oni će izaći jako od početka, a na nama je da budemo kompaktni i da damo sve od sebe. Vratio nam se Katai, koji je veoma bitan igrač za nas. Nadam se da će se već protiv Milana upisati u strelce. Nedostajeće nam Eraković, Rodić i Milunović, ali tu su Degenek, Gobeljić, Gajić i Pankov. Daćemo sve od sebe da probamo da zaustavimo veliki Milan i da pobedimo – zaključio je Borjan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari