25. februar  2021. 05.30  | Izvor: RTV

Treća emisija serijala "Jedan sin i jedna Ć"

NOVI SAD -

Kao lekar sam imala prilike da vidim ženu koja dolazi sva modra na razgovore, a ja je inače lečim od depresije. Pitam je, da li je imala neki saobraćajni udes, a ona kaže: „Ne, tukao me je muž". Kažem: „Pa jesi li ga prijavila?" Ona kaže: „Tukao me moj muž."

Iznoseći slučaj iz svoje prakse, najavljuje temu treće emisije serijala "Jedan sin i jedna Ć", Slavica Đukić Dejanović, neuropsihijatarka, ministarka u Vladi Republike Srbije i nastavlja: „Dakle, prvi pokušaj verbalizacije ili imotorne aktivnosti nasilja, seksualnog, psihološkog ili fizičkog nasilja, treba shvatiti najozbiljnije. To nikada nije šala."

jedan, sin, i, jedna, ćerka, , , slavica, đukić, dejanović

Treća, od šest polusatnih emisija u produkciji ShockART , uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, koje promovišu rodnu ravnopravnost i potrebu zaštite ljudskih prava kao preduslova za prevenciju nasilja prema ženama i devojčicama, premijerno se emituje na RTV1 danas u 15:30 časova, a reprizno, isto veče 40 minuta posle ponoći, u subotu u 7 ujutru i nedelju u 19 sati.

Serijal može da se pogleda i na RTV2, subotom u 23:50 i sredom u 14:25.

Tagovi