(©AFP)
(©AFP)

Guarani već u prvom meču srušio snove Bolivijaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 03:37

Paragvajski predstavnik rutinskom pobedom otvorio kvalifikacije

Ubedljivom pobedom na gostovanju bolivijskom Rojal Pariju (4:1) fudbaleri Guaranija obavili su veći deo posla na putu do drugog kola kvalifikacija za Kopa Libertadores i pre revanša, a junak žuto-crnih bio je Antonio Marin koji je sa dva pogotka i asistencijom trasirao put svog tima.

Paragvajski klub rivala je načeo već u trećem minutu golom Marina. Ofanzivac Guaranija iskoristio je uspavanu reakciju domaćina i idealan centaršut Mana sa desnog boka glavom pretočio u pogodak. Inspirisani Marin 17 minuta kasnije dopisao je asistenciju pored svog imena ukrasivši duplim pasom akciju koju je potom Florentin Bobadilja završio golom za 2:0.

Izabrane vesti

Većina dilema po pitanju pobednika, ali i putnika u narednu fazu otklonjena je pre završetka prvog poluvremena, a ponovo je u centru pažnje bio napadač Guaranija. U 45. minutu Marin je dobio loptu na desnom boku, iz igre izbacio štopera Rojal Parija i potom drugi put matirao Arauza.

Tračak nade u nastavku susreta domaćinu je vratio Kastiljo koji je u 72. minutu posle kornera Melgara smanjio zaostatak bolivijskog predstavnika, međutim pogodak napadača iz Hondurasa ispostavio se samo kao počasni jer je tri minuta kasnije ubedljivu pobedu overio Fernandez na asistenciju Franka.

Priliku da overe plasman u narednu fazu fudbaleri paragvajskog kluba imaće u noći između 3. i 4. marta za kad je zakazan revanš.


KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES - 1. RUNDA

Sreda

Liverpul - Univerzidad Katolika 2:1 (0:1)

Sezar Valjeho - Karakas 0:0

Četvrtak

Rojal Pari - Guarani 1:4 (0:3)

/Kastiljo 72 - Marin 3, 45, Bobadilja 20, Fernandez 75/



tagovi

GuaraniKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara