(©Reuters)
(©Reuters)

Gasperini: Ovo je fudbalsko samoubistvo, nismo dobili priliku da igramo

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 00:01

Trener Atalante nije skrivao ogorčenost zbog sudijske odluke koja je odredila tok meča

Odluka arbitra Tobijasa Štilera da u 17. minutu isključi Frojlera, iako je utisak bio da je žuti karton sasvim adekvatna kazna, obeležila je susret Atalante i Real Madrida u okviru osmine finala Lige šampiona i znatno olakšala posao španskom predstavniku koji je golom Mendija u 86. minutu stekao dragocenu prednost pred revanš.

Iako se tim Đan Pijera Gasperinija borio do poslednjeg atoma snage, igrački deficit ostavio je traga te je klub iz Bergama poklekao u završnici, a italijanski strateg posle susreta nije skrivao razočaranjee zbog raspleta.

Izabrane vesti

"Ono što ostaje je gorčina jer nismo mogli da odigramo utakmicu koju smo čekali", rekao je strateg Atalante.

Gasperini se nije libio da ukaže na izvor nezadovoljstva.

"Uprkos rezultatu, zadovoljstvo je predstavljalo igrati protiv Real Madrida u Ligi šampiona. Ne znam kakav bi bio rezultat, ali utakmicu je potpuno pokvario incident koji je prestrogo ocenjen. S obzirom na to kako je prošla utakmica, rezultat od 0:1 čak i nije toliko loš, ali žalimo što nismo dobili priliku da igramo. Igra je uništena. Prošle sezone, nakon apsolutnog haosa, sređeno je pravilo o igranju rukom. Sada imamo iskušenje da uklonimo bilo kakav oblik kontakta u fudbalu i to je samoubistvo za ovaj sport".

Trener tima iz Bergama pokušao je da se suszdrži komentara na suđenje kako ne bi bio kažnjen od strane Evropske fudbalske unije, ali je ipak ukazao na nezadovoljstvo poslom koji je obavio nemački arbitar.

"Upravo sam dobio zabranu zbog izjave u Seriji A, ako kažem nešto sada, onda će me UEFA sankcionisati na mesec dana, ali ovo je fudbalsko samoubistvo. Ne možemo imati sudije koji nikada nisu igrale utakmicu i ne znaju razliku između duela i faula. Ako ne mogu da razlikuju, iskreno, trebalo bi da odu i nađu drugi posao. Umesto njih trebalo bi da delegiraju ljude koji su igrali fudbal. Sudije takođe sada imaju video reprize, imaju sve što je potrebno za prosuđivanje, a opet čak i kod repriza greše. Čekate toliko dugo na ovaj događaj, a onda on propadne. Možda bismo u svakom slučaju izgubili, ne žalim se na rezultat, ali bar smo mogli da igramo svoju utakmicu".

Isključenje Frojlera uticalo je na pristup domaćina pa je fudbalska javnost umesto duela spuštenih gardova dve ekipe prepoznatljive po ofanzivi imala priliku da gleda mahom atake Reala.

"Bila bi to sasvim drugačija utakmica 11 na 11. Ljudi pričaju o brojnim odsutnim igračima, u redu, ali Real i dalje ima neizmeran kvalitet u timu. Želeo sam otvoreniju utakmicu, dobro smo započeli sa nekoliko dobrih poteza. Trebalo je da bude potpuno drugačija atmosfera na meču. Posle isključenja smo se dobro branili i malo je nedostajalo da sačuvamo 0:0, ali sigurno bi bilo zabavnije da nismo imali igrača manje", rekao je Gasperini.




tagovi

Đan Pjero GasperiniReal Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara