Ivana Španović pobednica mitinga u Beogradu, Sinančević postavio novi rekord 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović pobedila je večeras u skoku u dalj na međunarodnom dvoranskom mitingu u Beogradu.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić večeras je u prisustvu predsednika Evropske atletske federacije Dobromira Karamarinova i predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića svečano otvorio šesti Atletski dvoranski miting u Beogradu – Serbian open indoor meeting.

Španović je do pobede na šestom „Serbian Open Indoor“ mitingu stigla s preskočenih šest metara i 71 centimetar u petoj seriji.

Drugo mesto osvojila je Britanka Džasmin Sojers sa 6,50 metara, dok je Mađarica Dijana Lesti zauzela treće mesto skokom od 6,44 metra.

Karamarinov se zahvalio Beogradu i Srpskom atletskom savezu na organizaciji dvoranskog atletskog mitinga, poručio da je veoma ponosan na takmičare i organizatore, i zaključio da sledeće godine u Beogradu očekuje najbolje organizovano Svetsko dvoransko prvenstvo u istoriji atletike.

Naredno takmičenje na kojem će učestvovati najbolja srpska atletičarka je dvoransko Evropsko prvenstvo koje će se od 4. do 7. marta održati u poljskom Torunu.

Duplantis pokušao, ali nije uspeo da obori svetski rekord u Beogradu

Svetski rekorder u skoku s motkom, Šveđanin Armand Duplantis pobedio je na međunarodnom dvoranskom mitingu koji je danas održan u Beogradu.

On je do pobede na „Serbian Open Indoor“ mitingu stigao skokom od šest metara i deset centimetra.

Duplantis je, nakon preskočenih 6,10 metara, letvicu podigao na 6,19, dva puta je pokušao da obori sopstveni svetski rekord u dvorani, ali nije uspeo.

Šveđanin je postao prvi skakač s motkom koji je u Beogradu skočio preko šest metara.

Drugo mesto osvojio je Poljak Pjotr Lisek sa preskočenih 5,70 metara, koliko je preskočio i trećeplasirani Brazilac Tijago Bras.

Ivana Španović pobednica mitinga u Beogradu, Sinančević postavio novi rekord 2
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Sinančević postavio novi rekord Srbije u bacanju kugle

Atletičar Armin Sinančević postavio je večeras novi rekord Srbije u bacanju kugle, na dvoranskom mitingu u Beogradu.

Sinančević je u drugoj seriji na šestom „Serbian Open Indoor“ mitingu bacio 21,25 metara i tako prebacio sopstveni rekord u dvorani od 21,13 metara.

Drugo mesto na mitingu u Beogradu osvojio je atletičar Bosne i Hercegovine Mesud Pezer sa 20,78 metara, dok je treći bio drugi predstavnik Srbije, Asmir Kolašinac sa bačenih 20,52 metra.

Lazar Anić je bio drugi u skoku u dalj sa skokom od 7,91 metar. Isti najbolji rezultat imao je i Albanac Izmir Smajlaj, ali je njegov drugi najbolji skok bio bolji od Aničevog.

Srpski atletičar Luka Trgovčević pobedio je u trci 60 metara sa preponama. On je pobedu ostvario vremenom od 7,85 sekundi, dok je drugoplasirani Italijan Hasane Fofana zaostao za njim 0,01 sekundu.

Ovom pobedom srpski atletičar je postao prvi takmičar, koji je dva puta pobedio na memorijalu „Borisav Pisić“.

U ženskoj konkurenciji pobedu je u toj disciplini odnela Rumunka Anamarija Nesterjuk, vremenom od 8,19 sekundi, a na drugom mestu je bila srpska atletičarka Anja Lukić rezultatom 8,21 sekundu, što je njen novi lični rekord.

Trku na 60 metara u muškoj konkurenciji dobio je Italijan Masimilijano Feraro vremenom od 6,74 sekundi, a srpski atletičar Aleksa Kijanović je bio drugi sa 0,01 sekundom zaostatka.

Švajcarkinja Salome Kora pobedila je u ženskoj konkurenciji na istoj distanci uz vreme od 7,30 sekundi, dok je Milana Tirnanić iz Srbije bila treća sa 0,08 sekundi slabijim rezultatom.

Najbolje vreme na memorijalu „Ismail Mačev“, u trci na 400 metara imao je Rumun Robert Parge sa vremenom od 47,39 sekundi, dok je u ženskoj trci na istoj distanci pobedu odnela njegova sunarodnica Andrea Mikloš vremenom od 52,54 sekunde.

Pobedu u trci 1.500 metara za muškarce odneo je Bugarin Mitko Cenov vremenom od 3:44,32 minuta, dok je na drugoj poziciji bio domaći takmičar Nikola Bursać uz vreme od 3:46,78 minuta.

U skoku uvis u ženskoj konkurenciji pobedila je Britanka Morgan Lejk sa visinom od 1,96 centimetra.

Ivana Španović pobednica mitinga u Beogradu, Sinančević postavio novi rekord 3
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari