Fudbaleri Libertada (Foto: AFP)
Fudbaleri Libertada (Foto: AFP)

Libertad sa 18-godišnjakom na golu brani stopostotan učinak

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.02.21. | 21:30

Paragvaj 1: Gvajrenja iz četvrtog pokušaja traži prvu pobedu u sezoni protiv lidera prvenstva (23.00)

Ni treća nije bila sreća za Gvajrenju. Posle 270 minuta fudbala u novoj sezoni, klub iz Viljarike još uvek čeka na prvu pobedu. U prethodnom kolu se sa dva gola u završnim minutima spasao drugog poraza u prvenstvu, pa će do premijernog trijumfa pokušati da stigne u zaostalom meču druge runde protiv Libertada (23.00).

Ekipa iz Asunsiona, iako jedina uz večerašnjeg rivala ima utakmicu manje, drži lidersku poziciju sa stopostotnim učinkom. Tim koji u napadu predvodi iskusni Oskar Kardozo upisao je pobedu na svakom od dosadašnjih mečeva u prvenstvu i pride na dve uspeo da sačuva mrežu. U slučaju četvrte uzastopne recke već bi, na samom startu prvenstva, imao pet bodova prednosti u odnosu na Olimpiju, Sero Portenjo, Gvarani i Nasional.

Izabrane vesti

(4,00) Gvajrenja (3,45) Libertad Asunsion (1,85)

Međutim, i domaćin ima dovoljan motiv da večeras traži trijumf, jer bi ga tri boda sa začelja vinula ka sredini tabele. Olakšavajuća okolnost za Gvajrenju je to što Libertad dolazi sa samo jednim golmanom, i to članom omladinskog tima. Prvi čuvar mreže Martin Silva je povređen, rezervni Karlos Servin, zaražen korona virusom, te će na gol-crtu 18-godišnji Anhel Gonzalez.

Trener domaće ekipe nema kadrovskih problema. Štaviše, očekuje se da na teren izvede istu ekipu koja je izborila po bod protiv Sero Portenja i Olimpije.

Dva tima do sada su se sastajala samo tri puta. U prvom susretu Gvajrenja je slavila golom u nadoknadi vremena, dok je preostala dva Libertad dobio rutinski sa po tri gola razlike.

PARAGVAJ - 2. KOLO (ZAOSTALA UTAKMICA)

Sreda

23.00: (4,00) Gvajrenja (3,45) Libertad Asunsion (1,85)



tagovi

Paragvaj 1Libertad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara