Dostupni linkovi

Jednomesečni pritvor za napadače na sina Nenada Rašića


Ilustrativna fotografija
Ilustrativna fotografija

Osnovni sud u Prištini odredio je jednomesečni pritvor za sedam osoba koje su uhapšene u ponedeljak zbog fizičkog napada na sina srpskog političara sa Kosova, lidera opozicione Progresivno demokratske partije, Nenada Rašića.

Nikola Rašić je napadnut u ponedeljak, 22. februara u Lapljem Selu, opština Gračanica u blizini Prištine, gde živi većinski srpsko stanovništvo i tom prilikom su mu nanete teške telesne povrede.

Sudija za prethodni postupak je ocenio da je mera pritvora bila neophodna jer postoji rizik da bi optuženi mogli da pobegnu, unište ili falsifikuju dokaze.

"Postoji i sumnja da oni mogu da ponove krivično delo", saopšteno je.

Rašićev sin, Nikola, učenik je četvrtog razreda Gimnazije u Lapljem Selu, a napad na njega se dogodio dok je izlazio iz škole.

Nenad Rašić tvrdi da je grupa mladića sačekala njegovog sina ispred škole i da su najpre počeli verbalno da ga vređaju, nakon čega su ga i fizički napali udarajući ga “gvozdenim bokserom” po glavi.

“Moj sin je bio meta. Po mom mišljenju, ovo je bio pokušaj ubistva”, navodi Nenad Rašić.

Nenad Rašić je inače politički protivnik, ali i kritičar Srpske liste, koja je od formiranja 2013. jedini predstavnik srpske zajednice u institucijama, i ima podršku većine srpskih birača na Kosovu.

Sumnja da su političari iz Srpske liste svojim neodgovornim izjavama doveli do napada na njegovog sina.

XS
SM
MD
LG