24. februar  2021. 16.12  | Izvor: RTV

Atanasković: Za dobre projekte malih i srednjih preduzeća Ministarstvo privrede obezbedilo dve milijarde dinara

VALJEVO -

Ministarka privrede Anđelka Atanasković posetila je danas kompaniju „Matijević kreveti“ u Valjevu, koja je u prethodnom periodu bila korisnik bespovratnih sredstava namenjenih za pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

„Kompanija u kojoj se danas nalazimo je tokom 2017., 2019. i 2020. godine bila korisnik sredstava Ministarstva za nabavku opreme. Svojim poslovanjem su opravdali pomoć države, što treba da bude motiv i drugima da osmisle dobre projekte i prijave se za neki od četiri programa podrške malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, za šta je za ovu godinu Ministarstvo privrede obezbedilo dve milijarde dinara“, rekla je Atanasković.

anđelka, atanasković

Ministarka je pohvalila društveno odgovorno poslovanje ove kompanije koja je tokom pandemije donirala svoje proizvode za Kovid bolnicu u Areni u Beogradu.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković rekao je da su privrednici izuzetno značajni i da bi trebalo da se radi na unapređenju privrednog ambijenta na lokalu.

„Zahvalio bih se ministarki na poseti. Verujem da ćemo obezbediti bolje uslove za privredu u našem mestu. Ministarstvo privrede je zajedno sa gradom Valjevom finansiralo radove na saobraćajnici u privrednoj zoni na istočnom obodu grada. To je jedna od najznačajnijih investicija za ovo mesto, koja će doprineti razvoju Valjeva“, poručio je gradonačelnik.

Vlasnik firme Branko Matijević istakao je da tokom tri godine, kroz svoje programe, Ministarstvo privrede podržalo poslovanje sa 12,5 miliona dinara i pozvao druge privrednike da apliciraju za bespovratna sredstva, navodi se u saopštenju.

Tagovi
Srodne vesti