Najnovije vesti
Sudbine
dara iz jasenovca jevrejka blankica spasila je zivot dari

DALA JE ŽIVOT ZA NJU Jevrejka Blankica je u logoru bila zadužena za decu, a spasila je Daru sigurne smrti i platila najveću cenu

Glumica Jelena Mur, koja igra Jevrejku Blankicu u filmu "Dara iz Jasenovca", spasila je život malenoj Dari i primila metak umesto nje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Dara iz Jasenovca Foto: RTS/film "Dara iz Jasenovca" / screenshot
Dara iz Jasenovca
Blankica iz filma "Dara iz Jasenovca"
Foto: RTS/film "Dara iz Jasenovca" / screenshot
Blankica iz filma "Dara iz Jasenovca"

Naime, Jelena igra zarobljenicu koja je zadužena za decu u logoru, a tokom vremena zavolela je Daru. Na kraju filma ne dozvoljava da je ubiju, već joj omogućava da pobegne sa bratom i tako gubi život.

Pročitajte još

Film "Dara iz Jasenovca" snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša, a posle zvanične premijere u Beogradu, naći će se na repertoaru bioskopa u Srbiji.

Istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu, od 5. februara sa uspehom se prikazuje u bioskopima širom Amerike.

Pročitajte još

Pored Anje Stanić Ilić, u filmu igraju i Vuk Kostić, Marko Janketić, Igor Đorđević, Nataša Ninković, Biljana Čekić, Zlatan Vidović, Alisa Radaković, Petar Đurđević, Ana Lečić, Sandra Ljubojević, Jelena Mur, Nikolina Jelisavac, Tatjana Kecman...

Film "Dara iz Jasenovca" režirao je Predrag Gaga Antonijević, a scenario je napisala Nataša Drakulić.

Video: Dara iz Jasenovca: Plakala sam na mnogim scenama