Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić
Aleksandar Kolarov i Sergej Milinković Savić

NEDELJA U SERIJI A: Inter - Lacio sa ukusom Skudeta

Vreme čitanja: 8min | ned. 14.02.21. | 11:58

Bogat program u šampionatu Italije

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Antonio Konte i Simone Inzagi nisu mogli ni da pretpostave, tokom jučerašnjih konferencija za novinare pred dvoboj Intera i Lacija, da će ulog u njihovom dvoboju biti povećan. Nerazuri igraju za lidersku poziciju na tabeli Serije A dok se Nebeskoplavima u slučaju sedme uzastopne prvenstvene pobede otvaraju vrata i trke za skudeto. Veoma uzbudljiv meč se očekuje u Kaljariju gde domaćin sa vodom do nosa u borbi za opstanak dočekuje Atalantu koja ne sme sebi da dozvoli novi gubitak bodova ako želi da ostane u trci za mesto u Ligi šampiona. Na Marasiju igraju Sampdorija i Fjorentina. U odsustvu Riberija, Ljubičasti u potpunosti zavise od golova Dušana Vlahovića, strelca šest od poslednjih deset golova toskanskog tima. Na stadionu Šida, Krotone sa Golemićem i Vulićem traži bodove spasa protiv Sasuola koji se nalazi u ozbiljnoj krizi: samo dva boda u poslednjih pet kola.

Izabrane vesti

INTER - LACIO (20.45)

U nedelji kada je Inter video drugi trofej kako iščezava sa horizonta, u danima kada su igrači, trener i rukovodstvo kluba shvatili da su ostali sami - kineski vlasnici, Žang Jindong i Stiven Žang su bukvalno isparili - Nerazuri mogu da zasednu na čelo tabele Serije A i da stavi jednu ruku na skudeto koji nedostaje već 11 godina.

U poslednjih par nedelja je došlo do inverzije u Konteovoj ekipi: Inter je i dalje najefikasniji tim u Seriji A, ali nisu više napadači uzdanica Nerazura već čelična odbrana koja u prvenstvu nije primila gol više od 360 minuta. Lukaku i Lautaro Martinez “šlajfuju” u poslednjih par nedelja. U 2021. godini, u prvenstvenim mečevima, napadački tandem se upisao u listu strelaca samo protiv Krotonea i Beneventa. Na sreću Nerazura proradili su Barela, Hakimi a defanzivci nisu samo zatvorili sve prilaze Handanovićevom golu već su Škrinjar i De Fraj pogađali mreže protivničkih timova.

Brozović, Barela i Bastoni će morati da igraju sa “ručnom” u defanzivnoj fazi pošto su sva trojica na korak od suspenzije: žuti karton protiv Lacija bi ih koštao izostanka sa derbija. Postoji mogućnost da Konte ostavi Bastonija na klupi i pruži šansu Kolarovu upravo da bi izbegao opasnost da proitv Milana igra bez italijanskog defanzivca.

Večerašnji meč će obilovati direktnim ili duelima na distanci. Videćemo sudar dvojice najboljih veznih igrača u Seriji A u ovoj sezoni, Barele i Milinkovića. Po bokovima će juriti dva najbrža fudbalera u italijanskom šampionatu Hakimi i Lacari. Marokanac je brži od Italijana, ali Hakimi može samo da sanje deliciozne forove koje Milinković Savić daje Lacariju, maksimalizujući brzinu italijanskog reprezentativca. Naravno, i dvojica golgetera Lukaku i Imobile će imati duel na distanci: obojica su na kvoti 14 golova, s tom razlikom što golovi kapitena Nebeskoplavih više utiču na konačni rezultat od Big Romovih.

Antonio Konte je držao konferenciju za novinare pre nego što su stigle sjajne vesti za Inter iz Napulja i Specije. U par sati se kreirala prilika za Inter da preskoči Milan na tabeli i da pobegne Staroj dami na osam bodova, međutim to neće biti lako jer je Lacio postao veoma nezgodan klijent u poslednjih par godina, tačnije od dolaska Sergeja Milinkovića Savića u Formelu.

Milinković Savić je neka vrsta noćne more Intera. Ustalilo se pravilo da kada Sergej ima dan ili veče, Nerazurima se piše loše. Na poslednja četiri odmeravanja snaga Inter je samo jednom pobedio Lacio, uz dva poraza i jedan remi. Upravo zbog toga Antonio Konte razmišlja da li da u odsustvu povređenog Vidala igra na kartu Galjardinija i njegove korpulentnosti koja može da parira Milinkovićevoj ili da se uzda u kvalitet i igračku inteligenciju Eriksena.

Osim što nije primio gol na četiri vezana meča u Seriji A, Inter je nanizao i sedam pobeda na San Siru, niz koji mu nije uspevao od zime u sezoni 2016/2017. Na drugoj strani Lacio je u velikom zaletu. Nebeskoplavi su nanizali šest pobeda u prvenstvu i ne žele da se zaustave. U prošloj sezoni, pre nego što se šampionat zaustavio zbog pandemije Nebeskoplavi su vezali 11 mečeva na kojima su osvajali sva tri boda.

Atmosfera u Formelu je odlična. Simbioza između predsednika kluba Lotita, trenera Inzagija, igrča, navijača je perfektna. To se videlo i juče kada su tifozi Nebeskoplavih organizovali veliki ispraćaj svojih ljubimaca na megdan Nerazurima.

Simone Inzagi, kao i Konte, nije mogao da zna da će Juve i Milan izgubiti mečeve protiv Napolija i Specije, kada je na konferenciji za novinare rekao da je za njegov tim skudeto plasman u Ligu šampiona. Sa eventualna tri boda večeras na San Siru, Lacio bi preskočio Juventus i približio se Interu i Milanu na četiri odnosno šest bodova: razlika koja autorizuje rimski klub da se upiše u krug kandidata za šampionski naslov.

Jedina senka na dobro raspoloženje u taboru Nebeskoplavih je zdravstveno stanje Stefana Radua. Rumun nije sto posto fit i imajući u vidu šta se dogodilo na prethodnoj utakmici (Radu je izašao posle 20 minuta meča zbog povrede) nije isključeno da ga Inzagi ostavi na klupi. U odsustvu Radua, vrlo je verovatno da će Ačerbi biti pomeren u levo u zadnjoj liniji kako bi on preuzeo na sebe zadatak da motri na Lukakua.

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Hakimi, Barela, Brozović, Galjardini(Eriksen), Jang (Perišić) - Lukaku, Lautaro Martinez

LACIO 3-5-2: Rejna - Musakjo, Hodt(Parolo), Ačerbi - Lacari, Milinković, Lejva, Luis Alberto, Marušić - Imobile, Korea

KALJARI - ATALANTA (15.00)

Kaljari ne zna za pobedu već 14 kola. U 2021. godini Kaljari je osvojio samo jedan bod. Nijedan tim u pet najjačih evropskih liga nije imao tako mršav učinak, čak je i Šalke 04 bio uspešniji! Uprkos svemu predsdnik kluba Đulini nije samo potvrdio poverenje u trenera Euzebija Di Frančeska već mu je produžio i ugovor.

Kormilar Kaljarija će prilagoditi svoju formaciju protivničkoj, kao što je to uradio protiv Lacija (malo mu je nedostajalo da odnese boda iz Rima) i izvešće na teren sastav koji će biti ogledalo Atalantinom. Tokom nedelje su se oporavili Dankan, Dejola i Likojanis, dok su van stroja ostali Sotil i Čepiteli. Jedina dilema oko startne jedanaestorice se odnosi na ulogu napadača: Simeone ili Pavoleti?

Atalanta je u poslednjih pet kola pobedila samo Milan na San Siru, uz tri remija i poraz od Lacija. Međutim, pobeda nad Napolijem u Kupu Italije i obezbeđeno finale sa Juventusom na Olimpiku maksimalno su galvanizovali Đan Pjera Gasperinija i njegove momke.

Dea i dalje ne može da se osloni na Hatebora na desnom boku a ni Mehle nije još spreman za celu utakmicu (doputovao je sa ekipom u Kaljari ali će biti na klupi). Najverovatnije će Šutalo biti adaptiran na ulogu četvrtog veznog u srednjem redu. U tim se vraća Romero dok je Iličić u blagoj prednosti nad Murijelom za mesto između Pesine i Duvana Zapate.

Interesantno je da Kaljari i Atalanta nisu remizirali gotovo sedam godina: na poslednjih 13 odmeravanja snaga viđeno je sedam triumfa Boginje i šest Sarda.

KALJARI 3-4-2-1: Kranjo - Valukijevič, Rugani, Godin - Zapa, Nandez, Marin, Likojanis - Najngolona, Žoao Pedro - Simeone

ATALANTA 3-4-2-1: Golini - Đimsiti, Romero, Palomino - Šutalo, De Ron, Frojler, Gosens - Pesina, Iličić - Zapata

SAMPDORIJA - FJORENTINA (15.00)

Na poslednjih osam mečeva sa Fjorentinom na Marasiju Sampdorija je samo dva puta  zadržala sva tri boda u Đenovi. Osim što je u boljoj poziciji na tabeli i sa praktično već obezbeđenim opstankom u Seriji A, što je bio glavni zadatak Klaudija Ranijerija i njegovim momaka, Samp će biti u najjačem sastavu za razliku od Fjorentine kojoj će nedostajati Riberi i Amrabat. Francuski as se nadao do poslednjeg momenta da će prevazići bolove koje oseća, ali je na kraju morao da se preda. U odsustvu Riberija, odgovornost Dušana Vlahovića postaje još veća. Srpski centarfor je postigao šest od poslednjih deset golova Ljubičastih.

SAMDORIJA 4-4-2: Audero - Berežinski, Jošida, Koli, Auđelo - Kandreva, Silva, Ekdal, Jankto - Kejta, Kvaljarela

FJORENTINA 3-5-2: Drongovski - Milenković, Pecela, Kvarta - Kaseres, Bonaventura, Borha Valero, Kastrovili, Biragi - Vlahović, Ejserik

KROTONE - SASUOLO (18.00)

Krotone je na prethodna dva susreta u Seriji A sa Sasuolom na stadionu Šida zabeležio remi i pobedu. Uz to tim Roberta De Zerbija posle fantastičnog početka sezone je ušao u rezultatsku krizu: bez pobede na poslednjih pet utakmica i samo dva osvojena boda.

Večerašnji meč se predstavlja i kao sudar dvojice trenera, Strope i De Zerbija, koji pripadaju novom talasu trenera koji propagira proaktivan fudbal. Njih dvojicu vezuje i prolazak kroz omladinsku školu Milana s tom razlikom da je Stropa stigao i do prvog tima što De Zerbiju nije pošlo za rukom.

Šef stručnog štaba Krotonea ima nameru da poveri ključeva napada pojačanjima iz poslednjeg prelaznog roka, Unasu i Di Karmineu, mada Simi može da bude iznenađenje u poslednjem momentu imajući u vidu da je Sasuolo njegova omiljena meta u Seriji A, postigo je tri gola protiv “crno-zelenih” iz Emilije.

Trener Sasuola je imao gorko-slatku nedelju. Berardi se skroz oporavio i sada je potpuno spreman za maksimalne napore. Međutim, Boga i Kirikeš su se povredili u međuvremenu i Sasuolo neće moći da izvede najjači tim. Pored pomenutog napadača i defanzivca u boksu su Burabija i Romanja kao i Ferari koji nije doputovao u Krotone zbog zbira žutih kartona. U odsustvu Boge, De Zerbi razmišlja da li da pruži priliku Defrelu ili Traoreu, dok će Peluzo zameniti Rumuna u odbrani.

Prema najavama, na terenu bi trebalo da vidimo od prvog minuta svu trojicu srpskih fudbalera: Golemića i Vulića u dresu Krotonea i Đuričića u Sasuolu.

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Điđi, Golemić, Luperto - Pereira, Mesijas, Zanelato, Vulić, Reca- Unas, Di Karmine

SASUOLO 4-2-3-1: Konsilji - Muldur, Marlon, Peluzo, Rožerio - Manjaneli, Lokateli - Berardi, Traore, Đuričić - Kaputo.

SERIJA A – 22. KOLO

Petak

Bolonja - Benvento 1:1 (1:0)

/Sansone 1 - Viola 60/

Subota

Torino - Đenova 0:0

Napoli - Juventus 1:0 (1:0)

/Insinje 31pen/

Specija - Milan 2:0 (0:0)

/Mađore 5, Bastoni 67

Nedelja

12.30: (1,80) Roma (3,60) Udineze (4,60)

15.00: (6,75) Kaljari (4,40) Atalanta (1,47)

15.00: (2,70) Sampdorija (3,25) Fjorentina (2,65)

18.00: (3,35) Krotone (3,45) Sasuolo (2,15)

20.45: (1,90) Inter (3,50) Lacio (4,10)

Ponedeljak

20.45: (2,10) Verona (3,20) Parma (3,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterLacioKaljariAtalantaSampdorijaFjorentinaKrotonesasuolo

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara