"Dva puta sam gledao smrti u oči, a izgleda drugačije nego ono šta sam pričao studentima" VIDEO

Poznati psihijatar Jovan Marić izlečio se od koronavirusa, a dva puta je prevario smrt i respirator, a ističe da se njegovo viđenje smrti razlikuju od onoga šta je on o delirijum tremensu govorio svojim studentima.

Zdravlje

Izvor: B92

Subota, 13.02.2021.

13:18

Default images
Foto: Printscreen/Prva TV

"Mislio sam da to nije ozbiljna bolest, da je u pitanju oštriji grip. Međutim, to je đavolska bolest. Slušajte savete lekara i nosite masku", rekao je profesor Marić za televiziju Prva i dodao da je dva puta pobedio koronu, bio u kliničkoj smrti i na respiratoru po sedam dana.

Rekao je da je na početku sve delovalo kao kijavica, a da kad je stanje postalo ozbiljno uvideo je da je đavo odneo šalu i kaže da se malo stvari iz perioda lečenja seća.

Dr Joana Nikolić, ćerka profesora Marića, rekla je da je sve krenulo naizgled bezazleno ali da je njen otac kasnije imao obostranu upalu pluća.

"Sve vreme je bio pribran, staložen, saradljiv i pokazivao veliku mentalnu snagu. Doktor mu je rekao da je jedina šansa da preživi intubacija, a on je rekao da piše autobiografiju i da smatra da ima još materijala da dopuni. Kao da je slutio da će preživeti", rekla je dr Nikolić.

Dodala je da je njen otac lečen na isti način kao i ostali pacijenti.

Profesor Marić rekao je i da sedam dana nije znao za sebe i da je bio u konfuznom stanju.

"Pričanje viceva je bilo jače od mene i u tim trenucima svi su shvatili da se vraćam životu", zaključio je profesor Marić.

Istakao je da su za oporavak jako važni želja za životom i radovanje, naročito u periodu rehabilitacije.

Šta su još govorili profesor Marić i dr Nikolić pogledajte u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: