Svijet

"Mediji pogrešno protumačili izjavu Lavrova"

"Mediji pogrešno protumačili izjavu Lavrova"
Foto: Arhiva | "Mediji pogrešno protumačili izjavu Lavrova"

MOSKVA - Rusija treba da bude spremna za neprijateljske postupke EU, ali ne želi da prekine odnose sa Briselom, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov novinarima, komentarišući izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da je Moskva spremna da prekine veze s EU ako Brisel uvede sankcije koje ugrožavaju osjetljive sektore ruske privrede.

Peskov je rekao da "masovni mediji objavljuju naslov o komentarima Lavrova koji je postao senzacionalistički bez konteksta" i dodao da je to velika greška medija jer mijenja značenje.

"Stvar je u tome da mi ne želimo prekid veza s EU, već težimo razvoju odnosa sa Evropskom unijom. Međutim, ako EU odluči da ide ovim putem uvođenja sankcija koje povlače rizik za rusku ekonomiju, onda da, bićemo spremni jer treba da budete spremni na najgore. Ministar je o tome govorio", rekao je Peskov.

Međutim, naglasio je Peskov, značenje je bilo iskrivljeno, a ovaj senzacionalistički naslov predstavljen je na način da Rusija izgleda praktično spremna da inicira prekid sa samom EU.

On je dodao da komentarima Lavrova ne treba nikakva potvrda.

"Naravno, ako se suočimo s najrazornijom politikom koja nanosi štetu našoj infrastrukturi i našim interesima, onda bi Rusija trebala da unaprijed bude spremna za ove neprijateljske korake", naglasio je Peskov, prenio je TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije