Tim sa ivice provalije do pobede nad Kirjosom u trileru!

Tenis 12. feb 202112:53 0 komentara
Dominik Tim
Photo by Daniel Pockett/Getty Images

Treći nosilac Dominik Tim plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je u izvanrednom meču preokrenuo i pobedio Nika Kirjosa 4:6, 4:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Bio je to meč koji jasno može da se podeli na dva dela. U prvom je Kirjos bio apsolutno dominantan, počev od prvog gema u kojem je napravio brejk. Na krilima publike igrao je i servirao briljantno, dok je Tim grešio i u retkim poluprilikama koje su mu se ukazivale.

Australijanac je nastavljao da igra izvanredno, ubacio je i pokoji put servis ispod ruke, a u u devetom gemu pravi novi brejk, da bi bez izgubljenog poena uzeo naredni gem za 2-0 u setovima.

Već u prvom gemu trećeg seta Kirjos je poslao Tima na konopce i došao do 15-40. E, tada počinje drugi deo meča. U obe brejk lopte Nik je bio u poenu, jednom je za nijansu promašio bekhend, a Tim ne samo što se izvukao, već je i u narednom gemu napravio brejk.

Promenio se govor tela Kirjosa i neko vreme nije dolazio ni do kakvih šansi na servis Tima – u stvari, Austrijanac je od tog trenutka vezao čak šest svojih gemova bez izgubljenog poena!

Držao se Kirjos ipak na svoj servis u četvrtom setu, ali je u devetom gemu popustio – tada je u jednom trenutku bespotrebno pokušao udarcem kroz noge, ali nije uspeo. Nedugo zatim Tim je realizovao treću brejk loptu.

Servirao je Tim za 2-2 i tada je posle dugo vremena Kirjos imao brejk loptu, pročitao je servis rivala, ali je lopta završila malo iza osnovne linije.

Sve do sedmog gema u petom setu nije bilo prilika, Tim je bio izuzetno miran i nije želeo sebi da dozvoli da ga poremeti burno navijanje. Dočekao je šansu u tom sedmom gemu, iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 4:3.

Borio se Kirjos do kraja, na 5:4 je došao do 30-30, ali je napravio grešku u razmeni nakon što je dobro vratio prvi servis, da bi na meč lopti Tim odapeo strelu bekhendom po paraleli – kraj, pobeda Tima.

Tima sada čeka polufinalista iz 2017. godine Grigor Dimitrov, kojem je Pablo Karenjo Busta predao meč početkom drugog seta.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!