Četvrtak, 11.02.2021.

08:59

AP: Premijer Češke došao u Srbiju da uči o uspešnoj vakcinaciji

Agencija AP piše da je premijer Češke posetio juče Srbiju kako bi saznao više o programu masovne vakcinacije kineskim i ruskim vakcinama.

Izvor: B92

AP: Premijer Češke došao u Srbiju da uči o uspešnoj vakcinaciji
EPA-EFE/ ANDREJ CUKIC

Češki lider Andrej Babiš tražio je vakcine izvan zajedničkog programa EU, nakon što su odložene isporuke zapadnih kompanija za lekove koje je odobrila EU.

Sa timom stručnjaka, Babiš je prošle nedelje posetio i Mađarsku, koja je prva zemlja EU koja je dala zeleno svetlo ruskoj vakcini.

Naša zemlja je, sad više od 500.000 vakcinisanih, trenutno druga u Evropi po stopi vakcinacije po stanovniku, a ispred nas je Velika Britanija.

"Pokušavam da prikupim što više informacija o drugim vakcinama koje nisu odobrene", rekao je Babiš u Beogradu nakon sastanka sa srpskom premijerkom Anom Brnabić.

Brnabić je rekla da je iskustvo zemlje sa sve tri vakcine koje su dostupne "odlično".

Zvaničnici su najavili novi blok masovnih vakcinacija sa očekivanim dolaskom još 500.000 doza kineske vakcine Sinofarm, navodi se u tekstu koji je preneo i Vašington post.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: