Lukas Žoao i Ivan Toni (©Reuters)
Lukas Žoao i Ivan Toni (©Reuters)

Brentfordova gol mašina protiv Paunovog bedema

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 10:59

Reding dočekuje londonski sastav, koji je neporažen na 20 proteklih ligaških mečeva i večeras ima priliku da preuzme čelo tabele u Čempionšipu

Vanredno kolo donosi duel Redinga i Brentforda na Medejski stadionu, u okviru zaostalog 24. runde Čempionšipa. Biće to okršaj trenutno najboljeg napada i najuspešnije odbrane u ligi, a jedno će morati da popusti.

Reding i Brentford su dva kandidata za promociju u Premijer ligu. Osice drže drugo mesto i ne bi imale ništa protiv da tu ostanu do kraja. Prošle sezone su morale kroz baraž da traže put do elite, a na poslednjem stepeniku ih je sasekao Fulam.

Izabrane vesti

Rojalsima je malo ko davao šanse pre početka sezone da mogu da se umešaju u borbu za plasman u Premijer ligu, ali i pored dosta oscilacija tim srpskog kormilara Veljka Paunovića se drži pri vrhu. Sada je u dobroj formi, vezao je četiri utakmice bez poraza, na kojima je primio samo jedan gol. Imaju plavo-beli i niz od tri uzastopne pobede kod kuće, sa gol-razlikom 8:2. Razloga za optimizam pred dolazak Osica ima.

Ali, moćna armada je na drugoj strani. Brentford je spojio tri trijumfa, na kojima je postigao čak 14 golova! Najteže je prošao Vikomb, kojem je sedam puta zatresao mrežu (7:2), Bristol Sitiju je tri (3:2), a Midlzbrou četiri puta (4:1).

Još jedan podatak koji Brentfordu daje samopouzdanje – fenomenalan niz u gostima! Crveno-beli su poslednji poraz na strani u Čempionšipu doživeli još 24. oktobra protiv Stouka. Posle toga su spojili devet mečeva bez poraza i na samo jednom nisu uspeli da zatresu mrežu! Ujedno, taj neuspeh bio je i poslednji ligaški za sastav danskog trenera Tomasa Franka. U proteklih 20 kola Brentford je ostvario 12 trijumfa i osam nerešenih rezultata, a večeras je u prilici da se dokopa liderske pozicije i najzad skine Norič sa vrha. Rojalsi su šest bodova daleko, na četvrtom mestu.

Ivan Toni blista u dresu Osica. U potpunosti je odmenio prošlogodišnjeg prvog špica ekipe Olija Votkinsa, koji sada rešeta u dresu Aston Vile, a Toni će izvesno i da nadmaši njegovih 25 ligaških golova iz minule sezone. Trenutno je na koti 22 i najbolji je strelac takmičenja. Prethodnog vikenda postigao je dva gola. Sa druge strane, ima i Paunović raspoloženog aduta. Lukas Žoao nije toliko efikasan kao Toni, ali ko može da kaže da je malo postići 15 golova u dosadašnjem toku sezone?

Brentfordu naruku ide i bilans međusobnih susreta, jer je dobio tri poslednje utakmice protiv Redinga. Poslednji meč igrali su u decembru, na stadionu Osica, bilo je 3:1 na kraju, a blistao je Brajan Mbuemo, koji je postigao dva pogotka.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI MEČ 24. KOLA

Sreda

20.00: (3,45) Reding (3,25) Brentford (2,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipRedingBrentford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara