Gradovi

U Petrovom i Popovom Polju ugrožene putne komunikacije

U Petrovom i Popovom Polju ugrožene putne komunikacije
Foto: N.N. | U Petrovom i Popovom Polju ugožene putne komunikacije

TREBINJE - Kiša koja neprestano pada u Trebinju i okolini u posljednja nekolika dana izazvala je poplave putnih komunikacija u mjesnim zajednicama Petrovo Polje i Popovo Polje.

Stevan Bekan, direktor Javne ustanove “Ekologija i bezbjednost” Trebinje koji je krenuo prema selu Orašje u Popovom Polju kaže da je prekinuta putna komunikacija prema ovom selu iz pravca magistralnog puta Trebinje – Ljubinje, ali nisu zaprimili dojave mještana das u im ugroženi stamebi objekti.

Poplava puta je registrovana i na dionici od Petrovog Polja prema selu Velja Gora, ali ni tamo nema ugroženih stambenih objekata.

"Sve su službe na terenu, svi smo u pripravnosti, u saradnji smo i stalnoj komunikaciji sa Republičkom upravom Civilne zaštite, a po naredbi komandanta  Štaba grada Trebinja, gradonačelnika Mirka Ćurića, sada idemo u selo Orašje, kako bi se i na licu mjesta uvjerili u sveukupno stanje i da li je nekome potrebna pomoć", kazao nam je telefonom Bekan.

On dodaje da je protok vode kroz grad trenutno 245 metara kubnih u sekundi i da ta voda za sada nepredstavlja nikakvu bojaza po grad, pa se ni u samom gradu, ali ni u selima u kojim su poplavljeni putevi, nije prijavljena poplava stambenih objekata, niti bilo kakva ugroženost stanovnika.

"Sada nam je najvažnija bezbjednost građana, u koju ćemo se uvjeriti i obilascima na licu mjesta, a nakon toga ćemo se truditi da u što kraćem vremenskom period, kada se steknu uslovi, osposobimo i putne komunikacije, koliko to bude u našoj moći”, kaže Bekan.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije