Živković (© Star sport)
Živković (© Star sport)

Peti desni bek u Humskoj: Živković posle 2.652 dana, Sise opasnost po Partizan

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.02.21. | 12:16

Pred meč crno-belih sa Novim Pazarom

Sve je na prolećnoj premijeri bilo potaman. Upisana je pobeda, triput se tresla mreža Napretka, defanzivna linija je opet sačuvala „nulu“, trener Aleksandar Stanojević je promovisao u startera novu nadu iz „Zemunela“, Nemanja Jović mu se odužio debitantskim golom i te činjenice daju Partizanu za pravo da se nada kako će se trend pozitivnih rezultata nastaviti.

Trenutno je na devet uzastopnih pobeda, prilika za desetu ukazaće mu se u petak od 16.30 kad u Humsku 1 bude došao Novi Pazar. Biće to šansa da crno-beli iskoriste povoljan raspored na početku drugog dela Superlige (tri od prva četiri meče igraju kod kuće), revanširaju se dojučerašnjem prvoligašu za neshvatljiv poraz iz prvog dela sezone (2:3 kraj Jošanice) i predstave novu opciju na poziciji desnog beka.

Izabrane vesti

Takmičarski ciklus je počeo Nemanja Miletić, od septembra skoro nezamenjiv bio Aleksandar Miljković, povremeno uskakao njegov imenjak Lutovac, u završnici jeseni protiv Voždovca i Mladosti zadovoljavajuće izgledao Maki Banjak, a kako sad stvari stoje u drugoj zvaničnoj utakmici u 2021. Parni valjak će imati petog desnog beka ove sezone. U pitanju je novajlija Marko Živković, suspendovan za prolećnu premijeru zbog kartona prenetih iz vremena dok je igrao za Zmajeve, sad spreman da pokaže kako je njegov angažman bio smislen.

Niko u Humskoj 1 još ne može da potvrdi, ali najavljen sistem rotacija i činjenica da Stanojević želi da proširi kadar navodi na zaključak da će upravo momak iz „klase 1992“ zauzeti mesto uz aut-liniju. Bude li tako, Marko Živković će odigrati tek 11. utakmicu u dresu Partizana, prvu posle 2.652 dana koliko je prošlo od 9. novembra 2013. kad je igrao 90 minuta protiv Donjeg Srema.

Susret Partizana i Novog Pazara budi pažnju u svetlu činjenice da su crno-beli na pozajmicu u Rašku tokom zime prosledili dvojicu fudbalera: desnog beka Perišu Pešukićabez takmičarske utakmice za klub iz Humske od leta 2019. godine – i napadača Petra Gigića, pristiglog posle neuspešne epizode u mađarskom Ujpeštu.

I zbog – Abdulaja Sisea.

Sise protiv Zvezde (© Reuters)Sise protiv Zvezde (© Reuters)

Momak iz Gvineje, koga je letos Sejduba Suma preporučio Savu Miloševiću, ispostavio se kao jedan od ključnih fudbalera Novog Pazara u dosadašnjem toku Superlige i utakmica sa Partizanom mu je idealna prilika da još jednom skrene pažnju na sebe.

Sise je na početku prethodnih priprema došao u Partizan kao desni bek, ali nije uspeo da se nametne i tad je Milošević aminovao odlazak u drugu sredinu sa idejom da mu 24-godišnji defanzivac, školovan u nižim rangovima francuskog fudbala bude na oku, da kasnije proceni da li je vreda angažmana. Imajući u vidu šta je Sise pokazao dosad deluje da je Milošević u njemu prepoznao potencijal za ovdašnje takmičenje. Možda ne u Partizanu, ali za Superligu izvesno.

Jer Abdulaj Sise je prema statističkim parametrima najučinkovitiji fudbaler Novog Pazara, sa tri gola i četiri asistencije u 20 kola. Jedan ja namestio protiv crno-belih, jedan dao Crvenoj zvezdi, dva spakovao Vojvodini, što znači da ga najveći inspiripšu. Kao i da se transformisao od fudbalera koji preti preko desnog boka, do igrača koji sa mesta zadnjeg veznog ume da bude opasan iz drugog plana.


tagovi

Marko ŽivkovićFK PartizanAbdulaj SiseFK Novi Pazar

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara