Ponedeljak, 08.02.2021.

22:53

"Granice Kosova će svi dobro znati" VIDEO

Kakve su reakcije u Prištini nakon što je Džozef Bajden u čestitki za dan državnosti naveo da Srbija treba da preduzme korake ka konačnom priznanju Kosova-

Izvor: B92, Prva

Foto: Depositphotos/Yarr65

Na poruku američkog predsednika Bajdena, izrečenu u čestitki za dan državnosti, da Srbija treba da preduzme korake ka konačnom priznanju Kosova, predsednik Vučić je odgovorio da je Sretenje mnogo važnije od albanskih i američkih želja.

"Hvala, predsedniče Bajden, na vašem jasnom stavu u pismu upućenom srpskom predsedniku, da se dijalog mora završiti uzajamnim priznanjem. Takođe, obećavam svima na Kosovu da ću nakon 14. februara preuzeti odgovornost da rukovodim zemljom kao predsednik države. Granice Kosova će svi dobro znati i niko ih neće stavljati pod znak pitanja. Ni Vučić", rekao je u svom obraćanju Ramuš Haradinaj.

Istoričar Aleksandar Gudžić kaže da čestotka izlazi iz diplomatskih okvira, ali je prema njegovim rečima negde i razumljiva.

"Oni su političku poziciju izgradili na ideji kosovske nezavisnosti", pojašnjava svoj stav o demokratskoj administraciji.

On smatra da će jedino Srbija biti uslovljavana, a da se na Albansku stranu jedino može vršiti pritisak po pitanju položaja Srba.

Fatmir Šeholi, politički analitičar, sa druge strane navodi da "Bajden može da postavlja usčove u trenutku kada Srbija prizna nezavisnost, u suprotnom - suludo je i nema nikakve logiike".

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: