Ex -Yu

Carević traži potpuno zaključavanje Budve zbog korone

Carević traži potpuno zaključavanje Budve zbog korone
Foto: By Igycg at English Wikipedia | Carević traži potpuno zaključavanje Budve zbog korone

BUDVA - Zbog pogoršane epidemiološke situacije, predsjednik Opštine Budva Marko Carević traži od nadležnih potpuno zaključavanje te opštine.

U Budvi trenutno je 696 aktivnih slučajeva virusa korona.

Carević se pismom obratio premijeru Zdravku Krivokaiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, kao i Savjetu za borbu protiv korona virusa, u kojem navodi da bi to podrazumijevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavljanje nastave u školama (prelazak na on-line nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagodi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17 do 5 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17 do 5 časova narednog dana.

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom i zatvorenom prostoru i fitnes centara, prenijeli su crnogorski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije