KAKVE REČI NAJBOLJEG TRENERA U HRVATSKOJ ZA JEDNOG SRBINA: Ljupko Petrović je legenda!
Foto: EPA/ANTONIO BAT

pamte ga u osijeku

KAKVE REČI NAJBOLJEG TRENERA U HRVATSKOJ ZA JEDNOG SRBINA: Ljupko Petrović je legenda!

Fudbal -

Nenad Bjelica birao reči kada je govorio o nekadašnjem treneru kluba iz Slavonije

Nenad Bjelica, najbolji je trener u fudbalskom prvenstvu Hrvatske. Sa Osijekom se bori za titulu sa neprikosnovenim Dinamom iz Zagreba. Tamošnji šampionat je posle niza godina dominacije "modrih" konačno postao zanimljiv.

Nenad Bjelica je u razgovoru za "Večernji list" objasnio kakvo ima mišljenje o Ljupku Petroviću, čuvenom srpskom treneru. Čoveku koji se afirmisao u Osijeku, a onda veliko ime napravio u Crvenoj zvezdi sa kojom je 1991. godine postao evropski šampion.

Ljupko Petrović
foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

– Ljupko je jedan od najvećih trenera s ovih prostora. Najveći trener koji je trenirao Osijek. Igrao je s mojim ocem. Poznajem ga jako dugo, a dobar sam prijatelj i s njegovim sinom. No, on je, ne samo trenerska već i igračka legenda Osijeka - rekao je Nenad Bjelica.

Ljupko Petrović (73) inače ne miruje. Uspešnu karijeru nastavio je u Vijetnamu, gde vodi klub Tan Hoe, sa kojim je tri godine ranije već bio šampion države. Vratio se u tu egzotičnu azijsku državu, ali je tamo fudbalski šampionat prekinut zbog korone.

Osijek je u vlasništvu mađarskog kapitala, gotovo istovestno kao i TSC u Srbiji. Klub je postao pravi hit u prvenstvu Hrvatske. U subotu su u derbiju pobedili splitski Hajduk rezultatom 2:0, a na tabeli su izjednačeni sa zagrebačkim Dinamom. Oba kluba imaju 45 bodova. Naredne subote 13. februara gostuju na Maksimiru u derbiju protiv Dinama.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track