Petak, 05.02.2021.

11:26

AFP: Mala balkanska zemlja Srbija

Veliki trud zdravstvenih vlasti doveo je Srbiju do pozicije kontinentalnog lidera u vakcinaciji, preneo je Gardijan pisanje AFP-a.

Izvor: Tanjug

AFP: Mala balkanska zemlja Srbija
Tanjug/Zoran Žestiæ/Ilustracija

"Mala balkanska zemlja je vakcinisala više od 450.000 građana od sedam miliona stanovnika za samo dve nedelje, što je tempo koji prevazilazi sve ostale evropske zemlje, osim Velike Britanije", navodi se na naučnom sajtu "Naš svet u podacima".

Sajt "Naš svet u podacima" je osnovao Mak Rozer, ekonomista i filozof, ujedno i direktor istraživanja u ekonomiji na Univerzitetu u Oksfordu.

"Veliku razliku je napravilo nabavljanje kineske vakcine Sinofarma", dodaje se u tekstu na Gardijanu.

Dok se Evropska unija muči sa nabavkom vakcina i kontroverzama, Srbija, koja leži na granicama EU, otišla je ispred svih okrećući se istoku, sklopivši dogovore sa kineskim i ruskim proizvodjačima vakcina.

"U Srbiji, kada se prijavljujete za vakcinaciju, na meniju su vakcine Fajzer-Bionteka, sputnjik V i Sinofarma", zaključuje se u tekstu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

8 h

Podeli: