Vučić: Tobož nezavisni mediji imaju istu naslovnu stranu sa Miškovićem, vraćaju nas u prošlost 1Foto:Beta/ Miloš Miškov

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da vlasnik Delte Miroslav Mišković i strani ambasadori ne mogu da postavljaju vlade u Srbiji i da je, kako je rekao, dočekao posle sedam godina da su „tobož nezavisni mediji napravili naslovu stranu kao jaje jajetu vraćajući nas u prošlost i govoreći da će tajkuni Mišković, Đilas i Šolak biti na prestolu da upravljaju Srbijom“.

„Nisam mislio da će im biti tako jednostavno, ali to govori o našem prularizmu, o slobodi izražavanja“, rekao je Vučić, nakon sednice Vlade u čijem je radu učestvovao, na pitanje o tome da je Mišković dao intervju za nekoliko medija.

„Srećom više nema tajkunske uprave Srbijom. Ja sam posebno srećan jer je Mišković jednu rečenicu tačno izgovorio, nenamerno, a to je – da je on birao svaka bi vlada bila drugačija.

Tu je izgovorio da on ne bira više vladu, već narod na izborima, a ne tajkuni i strani ambasadori“, rekao je Vučić.

To pokazuje, nastavio je Vučić, „da su oni mogli da biraju vlade bile bi jednako neuspešene kao ona koju su 2008. izabrali, kada smo bili najgori u Evropi“.

On je rekao da se vidi da se „saradnja iz lista Pres, koja je postojala u vlasničkoj strukturi izmedju Djilasa i Miškovića, nastavila i danas i opet mediji koji su u Djilasovom vlasništvu direktnu podršku daju Miškoviću i obrnuto“.

Takođe je naveo da je još 2013. (kada je počelo sudjenje Miškoviću) rekao da „zna koliko će biti teško i kakav će pritisak biti na njega jer ga najveći broj tajkuna, koji su upravljali Srbijom, doživljava kao svog ličnog neprijatelja, i da će sav svoj novac uložiti protiv njega na različite načine“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari