Foto: Star Sport, Perkins
Foto: Star Sport, Perkins

Partizan je živ, Perkins junak! Neverovatan povratak crno-belih iz minus 18

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.02.21. | 22:24

Pamtiće se ovaj trijumf protiv Lokomotive - 71:69

Partizan je živ! Još ima šanse za četvrtfinale Evrokupa. To pravo je izborio neverovatnim drugim poluvremenom protiv Lokomotive koja je na ovoj utakmici imala i 18 poena prednosti - 71:69. Strašan preokret koji je malo ko mogao da očekuje posle 20 minuta.

Izgledalo je da je na poluvremenu sve izgubljeno, Partizan nije mogao da se poveže, ali je u nastavku utakmice napravio pravo malo čudo. I uspeo je da preokrene. Sada crno-beli imaju skor 2-2, Metropolitan je na 3-1, Trento na 2-2, a Lokomotiva na 1-3. Kombinacija je mnogo sada...

Izabrane vesti

Džoš Perkins je izrastao u heroja poenima iz reketa na četiri sekunde pre kraja, kao i trojkom pre toga.

U poslednja dva minuta smo gledali mnogo borbe, Partizan je kasnio dva poena. Sa trojkom Jaramaza gosti su držali samo pola koša prednosti Zatim je Hervi zakucao, na šta je Perkins imao odgovor trojkom na 32 sekunde do kraja. Posle greške Linča, Pejdž je ukrao loptu pri nerešenom rezultatu.

Partizan je imao napad na 17 sekundi pre kraja, na štaje Perkins bio precizan na četiri sekunde pre kraja. Kroford je promašio u poslednjem napadu i Partizan je na kraju uspeo da slavi! Neverovatno! Prosto neverovatno šta je Partizan dobio.

Sa minus 18 i 22 izgubljene lopte... Sa 7/24 za tri poena. Rašon Tomas je vodio crno-bele sa 23 poena. Jaramaz je dodao 11.

Opet je Novica Veličković morao da vadi kestenje iz vatre posle jako sporog starta crno-belih, slično je bilo i u Rusiji. Novica je prvi deo igre završio sa devet poena, a crno-beli su tu nagovestili kakvu odbranu mogu da igraju kada dignu energiju na potreban nivo.

Međutim, to je bilo kratkog daha, pa osim nekih dobrih poena Rašona Tomasa, navijači crno-belih nisu imali šta da vide. Lokomotiva je diktirala rezultat, ritam igre, imala je raspoloženog Kroforda, a o igri crno-belh govorila je i činjenica da su primili 48 poena za poluvreme. Partizan je u prvih 20 minuta imao šut za tri poena 4/14, te ukupno 11 izgubljenih lopti.

Moralo je čudo da se dogodi pa da Partizan nešto promeni, a ka tome su crno-beli i krenuli početkom drugog poluvremena kada su polako počeli da tope prednost Lokomotive koja je imala pad u igri. I dogodila se energija. Lokomotiva je stala sa pogocima, Partizan se probudio, digla se i klupa, pa je Partizan spustio prednost na ispod 10 poena. Potom i na četiri poena zaostatka. Mika je imao odličnu rolu u trećoj deonici i doneo je preko potrebnu borbu na parketu i na skoku.

Sa tako drastičnom promenom u igri Partizan je uspeo da u poslednju četvrtinu uđe sa 52:56. Još jedna drama je bila na vidiku. Crno-beli su zaradili šansu za preokret. I borili su se do poslednjih sekundi. Na kraju i slavili. Za nadu da mogu do četvrtfinala.

EVROKUP: Partizan - Lokomotiva 71:69 (22:24, 13:24, 17:8, 19:13)

Dvorana: Hala Sportova

Sudije: Hristodulu, Bisang, Udjanskij

PARTIZAN: Mika 8, Zagorac 0, Pejdž 8, Dangubić 0, Jaramaz 11, Veličković 9, Perkins 9, Janković 3, Radovanović -, Tomas 23, Trifunović 0, Mozli 0

LOKOMOTIVA: Vilijams Gos 5, Kamings 5, Hervi 15, Motovilov 6, Kalnietis 2, Ilnitski, Kuzminskas 2, Linč 10, Martijuk 16, Gordon 7, Emčenko 1



tagovi

KK PartizanOgnjen Jaramaz

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara