Nova vest
Auto-moto

Sreda, 03.02.2021.

18:50

Grožan se iz Formule 1 seli u Indikar

Doskorašnji vozač Formule 1 Roman Grožan najavio je da prelazi u Indikar seriju i da će u sezoni 2021. voziti za tim Dejl Kojn Rejsing.

Izvor: B92

Autor:B92

Grožan se iz Formule 1 seli u Indikar
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Grožan je tu vest saopštio samo dva meseca posle teške nesreće koju je doživeo na Velikoj nagradi Bahreina koja je i označila kraj njegove karijere u Formuli 1.

Francuz je naveo da njegova deca nisu želela da se on vraća na stazu.

"Prvo nisu želeli da se više trkam i rekli su mi da radim svaki drugi posao koji se može zamisliti - da budem teniser, umetnik, inženjer, kuvar, šta god", rekao je Grožan i dodao da je im je objasnio da se trkao najveći deo svog života i da ga to čini srećnim.

Roman Grožan (34) je na trci u Bahreinu pri velikoj brzini udario u zaštitnu ogradu nakon čega se bolid zapalio.

Francuski vozač je i pored toga ostao priseban, posle 28 sekundi u plamenu, izvukao se iz zapaljenog bolida koji se prepolovio, nakon čega su mu pomogli redari i medicinsko osoblje na stazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Adrijan Njui napušta Red Bul

Britanac Adrijan Njui početkom 2025. godine napustiće tim Red Bula, čiji je dugogodišnji inženjer, saopštio je danas taj tim Formule 1."Adrijan Njui će napustiti Red Bul posle 19 godina".

B92.sport

14:18

2 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu