Najnovije vesti
Vesti Društvo
"Fajzerova" vakcina od danas ponovo na Beogradskom sajmu: Obezbeđeni frižideri, dovoljno cepiva i za drugu dozu

"Fajzerova" vakcina od danas ponovo na Beogradskom sajmu: Obezbeđeni frižideri, dovoljno cepiva i za drugu dozu

Na Beogradskom sajmu, najvećem punktu za masovnu imunizaciju u Srbiji, građani će od danas, osim kineskom i ruskom, ponovo moći da se vakcinišu i Fajzerovim trenutno najtraženijom vakcinom kod nas.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Vakcinacija danas na Beogradskom sajmu Foto: RAS Srbija
Vakcinacija danas na Beogradskom sajmu

- Na Sajmu sve protiče bez problema, od danas se vrši i imunizacija vakcinom "Fajzer-Biontek" - rekao je za Tanjug predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

To, istakao je, znači da je Grad Beograd obezbedio sve neophodne tehničke uslove za bezbedno čuvanje vakcina.

Vakcinacija danas na Beogradskom sajmu
Foto: RAS Srbija
Vakcinacija danas na Beogradskom sajmu

- Obezbedili smo frižidere koji mogu da drže temperaturu koja je neophodna da bi vakcina bila bezbedna za upotrebu - rekao je Nikodijević.

Apelovao je na građane da poštuju propisanu proceduru, da se prijave za vakcinaciju putem portala eUprava, te dodao da će svako ko se bude prijavio dobiti određeni termin i mesto gde će primiti vakcinu ili revakcinu.

Dovoljno doza

- Svako ko je primio prvu dozu ima obezbeđenu dozu za revakcinaciju jer smo odmah, čim je počeo proces masovne imunizacije, za svakoga ko je primio prvu dozu iz iste serije odvojili količine za revakcinaciju tako da građani u tom smislu mogu da budu bezbedni - poručio je Nikodijević.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano skoro pola miliona ljudi - 495.964 osoba, pa je naša zemlja i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika.

Pročitajte još

Pred Fajzer Biontek u ovom trenutku u našoj zemlji u upotrebi su i ruska „sputnjik V“ i kineska „sinofarm“ , dok se u Evropskoj uniji koriste samo Fajzerova i Modernina vakcina, kojih nema dovoljno.

U Srbiji je do sada protiv korona virusa vakcinisano skoro pola miliona ljudi, tačnije - 495.964 osoba, pa je naša zemlja i dalje druga u Evropi po broju vakcinacija na milion stanovnika.