Fudbaler Kokimba Ruben Farfan (©Reuters)
Fudbaler Kokimba Ruben Farfan (©Reuters)

Remi u derbiju začelja čileanske Primere po ukusu Kolo Koloa (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.02.21. | 03:04

Zmajevi i Pirati podelili plen

Na Tiera de Kampeones stadionu fudbaleri Deportes Ikikea dočekali su poslednjeplasirani tim Primere, Kokimbo Unido. Zaostali meč 30. kola između dva najslabije plasirana tima elitnog ranga čileanskog fudbala okončan je remijem (2:2), koji je naterao osmeh na lice pristalicama slavnog Kolo Koloa. Zmajevi su tako ostali pretposlednji sa tri boda od sigurne zone i mesta koje zauzimaju Poglavice, polufinalista Kopa Sudamerikane je ostao zakucan za dno, sa sve manjim šansama za opstanak.

Sjajan meč viđen je na Zemlji šampiona u Ikikeu. Obe ekipe pokazale su veliku želju, ostavile i poslednji atom snage, ali nije bilo dovoljno. Pobeda bi značila mnogo i jednima i drugima, na kraju zadovoljnih nema posle nerešenog ishoda derbija začelja.

Izabrane vesti

Domaćin je bolje otvorio meč, posle prilike Manijera, koji je glavom tukao pored gola Kokimba, uspeo je i da probije led. Igrao se 12. minut, kada su fudbaleri Deportesa izveli akciju kao iz udžbenika. Išla je lopta od noge do noge domaćih igrača, Lorenseti je potom poslao predivnu loptu na levu stranu ka Fuentesu, koji nesebično pronalazi Matijasa Donosa, kojem nije bilo teško da zatrese protivničku mrežu sa par metara.

Mikael Fuentes potom pada u kaznenom prostoru gostiju u 35. minutu, ali sudija Tobar nije smatrao da je bilo materijala za najstrožu kaznu. Odlučio je da konsultije VAR. Promenio je odluku i pokaza na kreč, odgovornost je preuzeo strelac prvog gola Donoso. Bio je siguran, snažno je tukao i po drugi put zatresao protivničku mrežu.

Gostima kao da je bilo potrebno da prime dva gola da bi počeli da igraju. U 44. minutu je Federiko Perejra pripretio Zmajevima, ali bezuspešno, da bi isti fudbeler samo dva minuta kasnije, posle kornera i odbitka, pronašao put do mreže rivala. Kokimbo je uspeo da se trgne na vreme i u idealnom trenutku da prepolovi zaostatak.

Gde su Pirati stali u prvom, nastavili su u drugom poluvremenu. Pripretili su u 49. minutu, ali se domaćin odbranio. Deportes Ikike je potom doživeo peh, povredio se vezista Lorenseti, a samo par minuta kasnije Abrigo je imao priliku da poravna rezultat, ali je Sebastijan Perez u poslednji čas intervenisao. Ipak, u 59. minutu gosti dolaze do izjednačenja. Dijego Aravena je ostao jedan na jedna sa protivničkim golmanom, te je pronašao put do mreže za 2:2, veliki povratak Kokimba.


Ipak, nisu imali gosti snage za preokret, a domaćin šokiran sa dva primljena gola nije uspevao da se oporavi. Tek u 88. minutu uspeli su da stvore dobru šansu pred golom Kokimba, ali je kapiten Pirata golman Kano, uspeo da sačuva mrežu posle pokušaja Alvara Ramosa. Pet minuta je sudija produžio meč, ali nije bilo prilika.

ČILE 1 - ZAOSTALI MEČ 30. KOLA

Utorak

Deportes Ikike - Kokimbo Unido 2:2 (2:1)

/Donoso 12, 39 - Perejra 45+2, Aravena 60/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Kokimbo UnidoČile 1Deportes Ikike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara