Nova vest
Tenis

Utorak, 02.02.2021.

01:36

Raonić servisima razoružao Lajovića na startu ATP kupa

Tim Kanade je poveo protiv Srbije u meču A grupe ATP kupa pošto je Miloš Raonić pobedio Dušana Lajovića sa 6:3, 6:4.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Raonić servisima razoružao Lajovića na startu ATP kupa
Foto: Profimedia

Bio je to okršaj "drugih tabli" u timovima, meč je trajao 80 minuta i kanadski teniser je pokazao da je u odličnoj formi iako mu je ovo bio prvi meč od novembra.

Jednostavno, nije dao nikakvu šansu Lajoviću, posebno u gemovima kada je servirao, u kojima je izgubio svega osam poena!

U početnom setu, sve je bilo izjednačeno u prvih sedam gemova, igrači su držali svoje servise, a Lajović je neutralisao jednu brejk loptu.

Kanađanin je servirao snažno, igrao dobro i u polju i nije dozvoljavao srpskom teniseru da dobija poene posle snažnih prvih servisa.

Uz to, Miloš je u osmom gemu uspeo da pritisne protivnika, dođe do brejka i povede se 5:3.

Ostalo mu je samo da rutinski odservira, što je i učinio, pa je posle 36 minuta igre osvojio početni set sa 6:3.

Slično je bilo i u drugom, Dušan se dobro držao u prvoj polovini seta, do 3:3, onda je Raonić u sedmom gemu iskoristio četvrtu brejk loptu za novi brejk, potom je rutinski dobio i servis gem za 5:3.

Lajović je dobio naredni gem, smanjio na 4:5, ali je u narednom gemu Kanađanin uspešno završio posao i dobio meč.

"Srećni smo što smo dobili priliku da igramo. Volim da igram timski. Malo sam iznenađen, mnogo sam vremena provodio u sobi, ali stvari funkcionišu! Atmosfera je sjajna, samo nekoliko dana ranije smo se našli, ali sada smo zajedno, možemo i na večeru zajedno. Zabavno je i lepše kada smo zajedno, kad sezona počne ovako. Nadam se da to što sam igrao dobro znači da ću i dalje igrati dobro", rekao je Raonić po završetku meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve