Infantino: Fudbaleri nisu u prioritetnoj grupi za vakcinisanje 1Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino rekao je danas da fudbaleri nisu u prioritetnoj grupi za vakcinisanje protiv korona virusa.

Pojedine zemlje počele su sa vakcinacijom sportista kako bi ih spremile za Olimpijske igre koje će se ovog leta održati u Tokiju, što je naišlo na brojne kritike.

„Prioritet su, naravno, ugroženi ljudi i zdravstveni radnici. Ne smatramo fudbalere prioritetnom grupom“, rekao je Infantino na konferenciji za novinare Svetske zdravstvene organizacije.

„Naravno iz bezbednosnih razloga, u kontekstu međunarodnih takmičenja i putovanja, vakcinacija bi se mogla preporučiti u nekom trenutku, a Olimpijske igre su već na leto. Ali, sve to će se dogoditi uz poštovanje uspostavljenog redosleda raspodele“, dodao je Infanitno, preneli su britanski mediji.

On je naveo da će svi igrači i zvaničnici koji u martu budu putovali u inostranstvo na utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, morati da se pridržavaju zdravstvenih pravila u vezi sa pandemijom korona virusa.

Govoreći o Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, Infantino je rekao da će se utakmice igrati pred punim stadionima.

„Uveren sam da će biti neverovatno, da će biti ista čarolija koja će ujediniti svet. Vratićemo se tamo gde moramo biti“, naveo je Infantino.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari