Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.01.2021.

23:21

Mesi i De Jong pogurali Barselonu do četvrtfinala Kupa kralja

Fudbaleri Barselone plasirali su se u četvrtfinale Kupa kralja pošto su kao gosti pobedili Rajo Valjekano sa 2:1 (0:0).

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mesi i De Jong pogurali Barselonu do četvrtfinala Kupa kralja
Foto: EPA-EFE/KIKO HUESCA

Nisu imali nimalo lak posao izabranici Ronalda Kumana na ovom gostovanju, ali su na kraju ostvarili cilj i izborili vizu među osam najboljih.

Mirisalo je na iznenađenje, naročito kada je domaćin uspeo da povede u 63. minutu, ali kvalitet je na kraju došao do izražaja i Barselona je stigla do pobede.

Kuman je na teren izveo dosta izmenjen tim, doduše, nije se kockao, Mesija je stavio u startnih 11 i na kraju mu se to isplatilo.

Rajo Valjekano je poveo u 63. minutu preko Frana Garsije. Posle dobrog prodora po desnoj strani, lopta se odbila do njega, i preostalo mu je da je samo ubaci u mrežu sa svega metar od gol linije.

Šest minuta kasnije, Barselona je izjednačila. Grizman je pravovremeno utrčao iza leđa odbrane Raja, poslužio je kao na tacni Mesija koji nije mogao da promaši.

Deset minuta pre kraja regularnog dela, nova lopta iza leđa odbrane Rajo Valjekana, Alba je utrčao i centrirao u peterac gde je bio Frenki de Jong za konačnih 1:2.

Almerija i Osasuna su morali da igraju produžetke, ali ni posle 120 minuta nije bilo golova, pa je sve odlučeno u penal seriji.

Uspešniji izvođači bili su igrači Almerije koji su slavili posle čest serija sa 5:4.

Kup kralja:

Sevilja - Valensija 3:0 (3:0)
De Jong 20, 33, Rakitić 38
Almerija - Osasuna 5:4p (0:0, 0:0)
Rajo Valjekano - Barselona 1:2 (0:0)

Garsija 63 - Mesi 69, De Jong 80

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve