27. januar  2021. 09.50  | Izvor: RTV (Snežana Đurić)

U Pančevu vakcinacija na tri punkta

PANČEVO -

Prošle srede u Pančevu je počela organizovana vakcinacija stanovništva protiv Kovida 19. Za sada se obavlja kineskim vakcinama, a ima najava da će do kraja nedelje stići i od nekih drugih proizvođača. Trenutno u gradu su otvorena tri punkta za ovu namenu.

video icon

Vakcinacija Pančevaca protiv kovida 19 organizovana je u Preventivnom centru Doma zdravlja, prostorijama nekadašnje Apotekarske ustanove Pančevo i Ambulanti Donji grad. Gužvi nema jer dolaze samo građani koji su dobili poziv sa terminom vakcinacije.

vakcinacija,, kikinda,, penzioneri

Dom zdravlja ima 6 vakcinalnih ekipa sastavljenih od jednog lekara i dva tehničara kao i mobilnu ekipu koja obilazi ustanove socijalne zaštite .

"Imamo pomoć i od Opšte bolnice Pančevo sa jednim vakcinalnim timom i Zavoda za javno zdravlje sa sa još jednim timom tako da ukupno imamo 9 vakcinalnih timova na 3 lokacije", rekao je dr Stojan Višekruna, direktor Doma zdravlja Pančevo.

Trenutno koristi se vakcina kineskog proizvođača.

"Ima nagoveštaja da će stići Fajzerova vakcina do kraja nedelje. Velika je zainteresovanost i za kinesku. Do sada osim blagih osipa nismo imali nikakvih vakcinalnih nus pojava", dodao je dr Stojan Višekruna.

Vakcinacija se obavlja od 8 do 20 časova. Građani koji žele dodatne informacije mogu pozvati kol centar na brojeve 013 308- 950 i 308- 960 .

Tagovi