Читај ми!

Barselona izbegla sudbinu Reala i Atletika i eliminisala drugoligaša

Fudbaleri Barselone teškom mukom su se plasirali u četvrtfinale Kupa kralja, pošto su nakon preokreta savladali Rajo Valjekano. Katalonci su u sedmoj uzastopnoj utakmici na gostujućem terenu gubili u drugom poluvremenu, ali su uspeli da preokretnu i prođu dalje.

Blaugrana je tako izbegla sudbinu velikana iz Madrida, Reala i Atletika, koji su doživeli šokantne poraze u ranoj fazi takmičenja.

Pošto su u prvom poluvremenu promašili nekoliko dobrih šansi i tri puta pogađali okvir gola, izabranici Ronalda Kumana su doživeli šok u 63. minutu.

Po desnom boku je probio Alvaro Garsija i poslužio svog prezimenja Frana, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu sa pola metra.

Tada je holandski stručnjak napravio trostruku izmenu, a gosti došli do izjednačenja samo šest minuta kasnije – Frenki De Jong je lepo proigrao Antoana Grizmana, ovaj asistirao Leu Mesiju kojem nije bilo teško da savlada golmana Stoleta Dimitrijevskog.

Tada su Katalonci dobili potrebnu mirnoću, da bi u 80. minutu stigli do preokreta. Mesi je idealno pronašao rezervistu Đordija Albu, ovaj asistirao De Jongu za 2:1.

Holandski reprezentativac je tako nastavio sa sjajnom formom i postigao četvrti pogodak u poslednjih mesec dana.

Uz nove probleme katalonski gigant je ipak sačuvao vođstvo do kraja i izbegao da treći put u poslednja četiri susreta igra produžetke.

Prethodno je Sevilja sa 3:0 deklasirala Valensiju.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво