KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novosadska Vojvodina pobednik drugog stepena Kupa KSS

Košarkaši Vojvodine pobednici su drugog stepena Kupa Košarkaškog saveza Srbije. Novosađani su u finalnom meču, odigranom na parketu kragujevačke „SBB hale Jezero“, savladali domaći Radnički rezultatom 103:72 (19:12, 32:25, 28:13, 24:22).

Činjenica da su obe ekipe pre ovog meča obezbedile plasman na završni turnir Kupa Radivoja Koraća nije umanjila draž finala, koje je proteklo u potpunoj dominaciji novosadskog sastava. Bez prvog organizatora igre Dumića i kapitena Katića, Kragujevčani nisu bili u stanju da pruže jači otpor jednoj od najboljih ekipa u Košarkaškoj ligi Srbije ove sezone.

Radnički je utakmicu otvorio serijom 5:0, ali su Novosađani u nastavku deonice uspeli da dođu do pravog napadačkog ritma, što im je omogućilo da preuzmu vođstvo (10:7).

Iako su se obe ekipe prilično mučile sa procentima šuta u ovom periodu igre, izabranici trenera Miroslava Nikolića su uspevali da „izrudare“ poene iz prodora i ispod obruča, pa su tako početak druge četvrtine dočekali sa maksimalnih sedam poena prednosti (19:12).

Naredna deonica donela je pravi potop Kragujevčana. Novosađani su, čini se, prelako dolazili do poena, pa su već sredinom ovog perioda igre bili na osetnih „plus 15“ (37:22).

Šumadince je u životu držao Ivan Nedeljković pogocima van linije 6,75 metara i on je možda i najzaslužniji što je na poluvremenu bilo „samo“ 14 poena prednosti za Vojvodinu (51:37).

Konačan slom Kragujevčana došao je u trećoj četvrtini, u kojoj su Novosađani furioznom serijom od 17:0 stekli nedostižnih 26 poena prednosti (72:46) pred ulazak u poslednji kvartal.

S obzirom da je pitanje pobednika bilo maltene rešeno, trener Radničkog Ivica Vukotić odlučio je da u završnoj deonici odmori i preostale nosioce igre, Stevanovića, Popovića i Nedeljkovića, kako bi ih sačuvao za predstojeći prvenstveni meč sa ekipom Mladosti iz Zemuna u nedelju.

Slično je postupio i trener Vojvodine Miroslav Nikolić, koji je takođe izostanak rezultatske neizvesnosti iskoristio da pruži šansu igračima sa manjom minutažom u minulom delu sezone.

Vojvodina je na kraju slavila rezultatom 103:72 i zasluženo prigrabila pehar namenjen pobedniku drugog stepena Kupa KSS.

Epitet najefikasnijeg igrača utakmice poneo je krilni centar Novosađana Dušan Beslać sa 25 poena. Pratili su ga Nikola Gaćeša sa 15, Stefan Savić sa 11 i Dragan Marić sa 10 poena.

U kragujevačkom timu prednjačili su Andreja Stevanović i Ivan Nedeljković sa po 16 poena, dok je Stefan Đorđević meč okončao sa 12 poena i 8 skokova.

Po završetku finalne utakmice, komesar za takmičenja KSS Bojan Popović i generalni sekretar Regionalnog košarkaškog saveza Centralne Srbije Dušan Đurić podelili su igračima i članovima stručnog štaba obe ekipe prigodne medalje, dok je potpredsednik KSS za takmičenja Dušan Projović uručio pobednički pehar kapitenu Vojvodine Krstu Bjelici.

Trener pobedničke ekipe Miroslav Nikolić smatra da je njegova ekipa ostavila bolji utisak u večerašnjem meču i zasluženo prigrabila trofej.

Mislim da smo pokazali da smo bolja ekipa od Radničkog, koji je, doduše, večeras odmarao par glavnih igrača za mnogo važnije utakmice u prvenstvu. Za razliku od prethodne utakmice u prvenstvu, ovoga puta nismo dozvolili sebi bilo kakav vid opuštanja, tako da smo na kraju zasluženo dobili ovaj meč. Mi smo samim plasmanom među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju ostvarili naš prvobitni cilj, a pri tom smo eto uspeli da se domognemo i ovog vrednog trofeja – izjavio je Nikolić.

Strateg Radničkog Ivica Vukotić čestitao je ekipi Vojvodine na zasluženoj pobedi, a zatim izneo svoje viđenje meča.

Mi smo i u najavi utakmice naglasili da ćemo večeras šansu dati mlađim igračima, koji je, po nekom mom mišljenju, nisu iskoristili na pravi način. Kao treneru, zasmetalo mi je to što kod njih nisam video niti želju, niti neophodno znanje, kojim bi pokazali da na njih možemo ozbiljno da se oslonimo u nastavku sezone. Trudićemo se da već u nedelju protiv ekipe Mladosti odigramo mnogo bolje i popravimo utisak, s obzirom da nam je svaka pobeda bitna u borbi za opstanak. Predstoji nam i taj finalni turnir Kupa Radivoja Koraća, gde slobodno mogu reći idemo da uživamo i da vidimo gde nam je mesto u odnosu na najbolje ekipe u državi. Ono što moram da naglasim, to je da smo rezultatima u poslednje dve godine pokazali da se Kragujevac polako vraća na košarkašku mapu Srbije i nadam se da ćemo ovaj uzlazni trend rezultata nastaviti i u narednom periodu – reči su trenera kragujevačkog tima.

Kragujevčani će ponovo na parket već u nedelju, kada će u svojoj dvorani ugostiti zemunsku Mladost, u utakmici 19. kola Košarkaške lige Srbije.

KK RADNIČKI – KK VOJVODINA  72:103 (12:19, 25:32, 13:28, 22:24)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB Jezero“.
Sudije: A. Milojević, V. Živković, D. Bogojević.

KK RADNIČKI: Meding 9, Jovanović 2, Popović, Nedeljković 16, Dimovski 4, Stevanović 16, Glišović 2, Veljović 8, M. Đorđević 3, S. Đorđević 12. Nisu igrali: Dumić i Katić. Trener: Ivica Vukotić.

KK VOJVODINA: Nikolić 8, Beslać 25, Marić 10, Nedeljkov 6, Gačeša 15, Bjelica 5, Mirotić 2, Jovović 4, Savić 11, Rakićević 8, Zarić 6, Ljubičić 3. Trener: Miroslav Nikolić.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!