Jaka Blažič
Jaka Blažič

Opasno nadmetanje u Stožicama: Blažič 30 - Anđušić 25

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.01.21. | 22:27

Cedevita dobila Burg – 94:91

U sudaru Cedevita Olimpije i Burga mogli su da uživaju ljubitelji košarke koja se igra na poen više. Prštalo je na sve strane, to pokazuje i sam rezultat 94:91. Unutar efikasnog susreta krije se i manji individualni poenterski duel Jake Blažiča i reprezentativca Srbije, Danila Anđušića.

Blažič je bio bolji sa 30 poena, sedam skokova i četiri asistencije. Ukupan indeks mu je bio zaista impresivan - 41. Ali, treba pohvaliti i Anđušića. Šuter Burga završio je duel sa 25 poena i indeksom korisnosti 27. Međutim, nije dao onu najvažniju trojku na pet sekundi do kraja.

Izabrane vesti

Konstantno smo gledali vrlo tesan meč, nijedna od ekipa nije uspevala da se odlepi, ali je u samoj završnici ekipa Jurice Golemca uspela da nametne svoj ritam i da prelomi meč protiv nezgodnog francuskog tima.

Pored Blažiča, odlični kod Cedevite bili su Džerod Džouns sa 16 poena, kao i Mikael Hopkins koji se takođe zaustavio na 16 poena. Dva manje je ubacio Kendrik Peri.

Anđušiću su pomagali Kurbi sa 15, Ivan Buva sa 12 i Pjer Pelos sa 14 poena. Luka Ašćerić je ubacio devet poena, a imao je i šest asistencija, četiri skoka i dve asistencije. Dobra njegova partija.

Naredni meč Cedevita će igrati kod kuće za tri dana, a protivnik će joj biti Partizan.



tagovi

Jaka Blažič

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara