Sevilja raznela neozbiljnu Valensiju, Rakitićeva lepota od gola (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 27.01.21. | 21:22

De Jong dva puta u metu

Pre nekih 20 godina, Valensija je bila veliki klub i nagazna mina za sve evropske sile, a Sevilja jo-jo klub koji je plesao na granici Primere i Sehunde.

Sada je Sevilja evropski ozbiljan klub koji je u Španiji preuzeo baš ono mesto na kojem je bila Valensija.

Izabrane vesti

A Valensija? O njenoj ozbiljnosti je dovoljno reći da u četvrtfinalu Kup kralja izvodi rezervni sastav kako bi se pričuvala za vikend meč protiv Elčea. Takva neozbiljnost se kažnjava... Surovo.

Sa tri gola za 38 minuta igre, Sevilja je raznela Valensiju i sa konačnih 3:0 se plasirala u četvrtfinale Kupa kralja.

Kanonada je počela u 20. minutu. Holandska „leteća tvrđava“ Luk de Jong je potvrdio da je jedan od najboljih fudbalera na svetu što se tiče igre glavom. Nadvisio je Račića i zakucao Akunjin korner u mrežu.

Sevilja je nastavila da pritiska i iz brze tranzicije došla do drugog gola. Opet De Jong. Ovoga puta nogom na asistenciju Munira.

A onda je usledio najlepši momenat meča. Rakitić je pogledom tražio De Jonga, nije ga video, ali jeste spazio da je golman malo izašao i samo je bocnuo loptu preko njega. Evrogol hrvatskog majstora!

Gostujući trener Grasija je znao šta mu je raditi. Izveo je jedinu dvojicu ozbiljnih startera Račića i Gabrijela kako bi ih sačuvao za Elče. Sevilja je lagano privela meč kraju, a jedinu senku na pobedu je bacila povreda Hesusa Navasa.


tagovi

Luk de JongIvan Rakitić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara