Ujedinjeni Arapski Emirati postaju član EBRD-a

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) preduzeli su prvi korak za članstvo u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD).

Svet

Izvor: B92

Sreda, 27.01.2021.

09:20

Ujedinjeni Arapski Emirati postaju član EBRD-a
Foto: Depositphotos, Piter2121

Prethodno je Odbor guvernera Banke odobrio zahtev te zemlje da postane akcionar ove multilateralne finansijske institucije.

Predsednica EBRD-a Odil Reno-Baso je tim povodom izjavila da su UAE važan poslovni i naučni centar, da će njihovo članstvo doneti korist mnogim ekonomijama u koje banka investira i da će otvoriti dodatne mogućnosti širom regiona u kojima je banka aktivna, objavljeno je na zvaničnom veb sajtu EBRD-a.

Vlada UAE prijavila se za članstvo u EBRD u septembru 2020. godine, izražavajući želju da doprinese poslovanju te finansijske institucije sa sedištem u Londonu.

EBRD je počela da investira u region južnog i istočnog Mediterana 2011. godine, a danas je aktivna u Egiptu, Jordanu, Libanu, Maroku i Tunisu, kao i na Zapadnoj obali i u Gazi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Zbogom dolaru"

Rusija i Kina su sprovele skoro potpunu "dedolarizaciju" ekonomskih odnosa, a udeo ruske rublje i kineskog juana u trgovinskim obračunima između Moskve i Pekinga je veći od 90 odsto.

19:53

22.4.2024.

21 h

Region

Konačno, stiže prvih šest

Prvih šest od ukupno 12 borbenih aviona Rafal F3-R u Hrvatsku bi trebalo da sleti u četvrtak, 25. aprila, a avione će iz Francuske do baze Pleso dovesti hrvatski piloti koji su se oko godinu dana obučavali u Francuskoj.

10:23

23.4.2024.

7 h

Podeli: