Ekipa Kokimba (©Reuters)
Ekipa Kokimba (©Reuters)

Pirati pronašli luku spasa

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.01.21. | 02:05

Kokimbo se pomerio sa poslednjeg mesta u ligi Čilea

Sve je karte Kokimbo bio bacio na Kup Sudamerikanu. Došao je do polufinala, toliko mu je dobro išlo, pisao je klupsku istoriju na međunarodnoj sceni da je domaću potpuno zapustio.

Dok je u Sudamerikani došao do polufinala, u ligi Čilea su survao na dno tabele. Kao kratko ćebe, ne može i jedno i drugo. A, onda je bajci došao kraj. Argentinska Defensa i Hustisija je eliminisala Pirate, kasnije je došla i do trofeja, a Kokimbo je morao da se okrene „domaćici“.

Izabrane vesti

I posle kratkog prestrojavanja, dok je polizao rane zbog poraza na korak od finala, Kokimbo se trgnuo. Večeras je kao gost pobedio Union Espanjolu, tim koji je treći na tabeli i pomerio se da poslednje pozicije – 1:0.

Ima Kokimbo i još dva zaostala meča i sasvim dovoljno prostora i vremena da se dodatno pomeri u sigurnost sredine tabele. Istina, komplikovani sistem takmičenja u Čileu, u kojem se za ispadanje gledaju rezultati iz četiri poslednje polusezone, daju mirnoću Piratima, da ne moraju da drhte za golu kožu.

Jedini gol na meču večeras postigao je vezista Horhe Gatika, a može se reći da je Kokimbo uz baš mnogo sreće dobio meč, jer je Union imao 75 odsto poseda lopte i 12 šuteva na gol više. Igrala se maltene viktorija pred mrežom Pirata, ali u nju je na kraju uhvaćen domaći Union.

ČILE 1 - ZAOSTALI MEČ 28. KOLA

Utorak

Union Espanjola – Kokimbo Unido 0:1 (0:1)

/Gatika 27/



tagovi

ČileKokimbo UnidoUnion Espanjola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara