Pelemiš: Ne treba paničiti zbog pojave britanskog soja korone, važne mere i vakcinacija

Infektolog Mijomir Pelemiš izjavio je posle sastanka ministra zdravlja sa direktorima kovid bonica, da kod građana ne treba stvarati paniku zbog pojave britanskog soja korona virusa i da nauka o njemu još ništa nije dokazala osim bržeg širenja infekcije.
 Pelemiš: Ne treba paničiti zbog pojave britanskog soja korone, važne mere i vakcinacija
Foto: Pixabay
"Ne treba da stvaramo paniku kod građana Srbije. Već su dovoljno uspaničeni za ovih godinu dana. Ovo za njih ne znači ništa. Da li će biti britanski, južnoafrički, brazilski… uopšte nije značajno, zato što do sada nauka nije dokazala ništa osim bržeg širenja infekcije", kazao je Pelemiš.
 
Istakao je da je sada najvažnije strogo poštovanje preventivnih mera i da što više ljudi primi vakcinu, jer je imunizacija jedini način da se zaustavi pandemija.
  • Miroslav.

    27.01.2021 09:22
    Ne bi ja preuveličavao Covid-19.
  • tribun

    27.01.2021 00:10
    Jao, kako se slatko smejao sa AV kada je Nestorović pričao o bezopasnosti korona virusa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.