0
Evroliga

FOTO: KK Crvena zvezda

ZVEZDA PORAŽENA U TURSKOJ! Crveno-beli bez odgovora za raspoloženi Efes, povredio se Lojd! (VIDEO)

Objavljeno: 26.01.21 u 18:42

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Anadolu Efesa na gostovanju u meču 22. kola Evrolige rezultatom 86:72.

Turski tim je od samog starta pokazao da je veoma raspoložen za igru, uz sjajne procente šuta, bilo je jasno da ekipu Dejana Radonjića očekuje neuspeh.

Ono što bi trebalo više da brine crveno-bele jeste da se Džordan Lojd povredio u drugoj četvrtini i nije se više vraćao na parket.

MOŽDA CE VAS ZANIMATI

Od prvog do poslednjeg minuta meča Efes je imao prednost i nije dozvolio crveno-belima da prvi put protiv njih slave u Istanbulu, a posle uvodnih nekoliko minuta, ona je već bila dvoicfrena. Srpski plejmejker, Vasilije Micić, je bio sjajan i kada god je bio na parketu prednost domaćina je rasla.

Znake života Crvena zvezda je počela da pokazuje u drugoj četvrtini, pošto je već na startu napravila mini-seriju 6:0 i smanjila zaostatak na deset poena (29:19). Međutim, svaki dobar nalet crveno-belih, domaćin bi poklopio trojkama, pa tako Larkin s dve brze stvari vraća na staro stanje (35:21). Dosta nerezonskih šuteva i izgubljenih lopti obeležilo je ovaj period, a sredinom druge deonice Efes je već imao plus 21 (46:25).

Baš u tim momentima crveno-bele je zadesio maler, pošto je posle kontakta s Šanlijem, Džordan Lojd ostao da leži na parketu. Iako povreda nije delovala ozbiljnije, Radonjić nije želeo da reskira, pa ga je ostavio na klupi do kraja meča.

U drugom poluvremenu timovi su odrađivali posao. Efes je spustio gas, pa je Zvezda uspela da smanji veliku prednost i izbegne ubedljiviji poraz.

Najefikasniji kod domaćih je bio Šejn Larkin sa 23 poena, Micić je dodao 13, Šanli je imao 12, Buboa 11.

Kod Zvezde Davidovac i Dobrić su imali po 12, a Rit 10 poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter